search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:15
MENU CLOSE

Τηλεφωνική συνομιλία Τουσκ-Τσίπρα, πριν τη Σύνοδο της Μπρατισλάβας

06.09.2016 14:25
Τηλεφωνική συνομιλία Τουσκ-Τσίπρα, πριν τη Σύνοδο της Μπρατισλάβας - Media

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, εν όψει της Συνόδου Κορυφής στη Μπρατισλάβα, η οποία θα διεξαχθεί στις 16 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

 

Αν και είναι σύνηθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να επικοινωνεί με τους ηγέτες της Ε.Ε. ενόψει Συνόδων Κορυφής, προκειμένου να τους ενημερώνει για την ατζέντα και να σχηματίζει ιδέα για τη στάση που θα τηρήσουν έναντι των θεμάτων, το τηλεφώνημα Τουσκ προς Τσίπρα έρχεται σε μια στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται εκ νέου στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Συγκεκριμένα, τα δύο μείζονα ζητήματα που φέρνουν στο επίκεντρο την Ελλάδα είναι το ζήτημα της εκταμίευσης της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ και το προσφυγικό. Στις 9 Σεπτεμβρίου το Eurogroup θα συνεδριάσει προκειμένου να εξετάσει την πρόοδο της Ελλάδας εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος και τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ζητήσει από την κυβέρνηση να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση.

Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία φαίνεται ότι δεν εφαρμόζει τη συμφωνία με την Ε.Ε. με αποτέλεσμα να αυξάνονται εκ νέου οι προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα, ενώ ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ έχει ζητήσει επαναπροώθηση προσφύγων προς την Ελλάδα, προκαλώντας νέες εντάσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:15