search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:46
MENU CLOSE

ΓΣΕΒΕΕ: 75% αύξηση των POS μέσα σε ένα χρόνο

08.09.2016 14:16
Μόνο με κάρτα οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ - Πως θα χτίζεται το αφορολόγητο  - Media
 
Τα capital controls και οι πληροφορίες για συναλλαγές μόνο με πλαστικό χρήμα αύξησαν κατακόρυφα των αριθμό των επιχειρήσεων που εγκατέστησαν τερματικά POS στην Ελλάδα.
 
Σύμφωνα με μελέτη του IΜE ΓΣΕΒΕΕ, ο αριθμός των εγκατεστημένων POS αυξήθηκε κατά 75% μέσα σε μόλις ένα χρόνο (Ιούλιος 2015 – Ιούλιος 2016). Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι, στη διάρκεια του ενός έτους, ο αριθμός των εταιρειών με τερματικό POS διευρύνθηκε από το 28,9% στο 49% του συνόλου.
 
Μεγαλύτερη κινητικότητα, όπως είναι αναμενόμενο, συγκεντρώνει ο κλάδος του εμπορίου, όπου οι επιχειρήσεις με εγκατεστημένο POS αποτελούσαν ποσοστιαία τον Ιούλιο του 2016 το 66,5% έναντι 28,7% που είναι για τη μεταποίηση και 45% για τις υπηρεσίες.
 
Επιπλέον, όπως διαπιστώνει η Συνομοσπονδία στην έρευνα της, πλέον, δύο στις τρεις επιχειρήσεις διαθέτουν λογαριασμούς ηλεκτρονικής τραπεζικής e-banking, με τον αριθμό τους να καταγράφει αύξηση κατά 37%.
 
Μεγάλη είναι και η δυναμική του e-banking μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων της χώρας, καθώς το 66,4% διέθετε (τον Ιούλιο του 2016) λογαριασμούς ηλεκτρονικής τραπεζικής. Το ποσοστό αυτό για τον κλάδο του εμπορίου είναι στο 65,1% των επιχειρήσεων, στον τομέα των υπηρεσιών οι εταιρείες που έχουν λογαριασμό e-banking ανέρχονται σε 62,8%, με το ποσοστό αυτό να φθάνει στη μεταποίηση το 74,2%.
 
Η ίδια έρευνα, πάντως, εντοπίζει και τους παράγοντες, που λειτουργούν αποτρεπτικά προς την κατεύθυνση της ευρύτερης υιοθέτησης των ηλεκτρονικών συστημάτων πληρωμών.
 
Όπως τονίζεται, αυτοί σχετίζονται με «την καθυστέρηση στην εφαρμογή του ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, η ανυπαρξία θεσμικού πλαισίου για το ηλεκτρονικό εμπόριο, το υψηλό διοικητικό κόστος από την εισαγωγή συστημάτων ηλεκτρονικής τιμολόγησης, τα αυξημένα κόστη τραπεζικών προμηθειών».
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εξαμηνιαίας έρευνας, πάνω από 50% των επιχειρήσεων καταβάλλουν προμήθεια άνω του 1%, ενώ μόλις 25% είναι το ποσοστό των επιχειρήσεων, που πληρώνουν προμήθειες από 0,5% έως και 1%.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:45