search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:25
MENU CLOSE

Πόσο αδιάβροχο είναι το «αδιάβροχο» κινητό μας;

08.09.2016 17:21
Πόσο αδιάβροχο είναι το «αδιάβροχο» κινητό μας; - Media

 

Μια από τις «αποκαλύψεις» που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη εντύπωση κατά την παρουσίαση του iPhone 7 ήταν ότι η νέα συσκευή της Apple θα είναι αδιάβροχη, καθώς έχει λάβει πιστοποίηση ΙΡ67.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε, για παράδειγμα, να κολυμπάμε στη θάλασσα έχοντας το κινητό μας στην τσέπη μας; Προφανώς και όχι. Σε γενικές γραμμές, η πιστοποίηση αυτή σημαίνει ότι το τηλέφωνό μας μπορεί να μείνει ακίνητο μέσα σε γλυκό νερό και σε βάθος ενός μέτρου, για μισή ώρα, χωρίς να πάθει ζημιά από το νερό.

Από την άλλη πλευρά, οι κορυφαίες συσκευές της Samsung (Galaxy 7, 7S και Νote 7) έχουν πιστοποίηση ΙΡ68, που σημαίνει ότι αντέχουν σε μεγαλύτερη πίεση νερού, υπό τις ίδιες συνθήκες που περιγράψαμε πιο πάνω. Αντίστοιχη πιστοποίηση είχαν και κάποιες συσκευές της σειράς Ζ της Sony, ενώ κάποια μοντέλα της Motorola διέθεταν προστατευτικό «nano-coating», το οποίο εμπόδιζε σταγόνες νερού να διαπεράσουν τη συσκευή.

Παρόμοιες πιστοποιήσεις υπάρχουν και για τη σκόνη, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να αφήσετε το τηλέφωνό σας σε… αμμοθύελλα.

Γενικά, όσο περισσότερο προστατεύουμε τα κινητά μας από νερό και σκόνη, τόσο το καλύτερο για εμάς. Πολλώ δε μάλλον, όταν οι περισσότερες εταιρείες δεν καλύπτουν με εγγύηση τη ζημιά της συσκευής από υγρασία, αδιάβροχης ή μη…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:24