search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:23
MENU CLOSE

Μεταναστευτικό αδιέξοδο

08.09.2016 17:31
Μεταναστευτικό αδιέξοδο - Media
 
Ένα από τα τεράστια προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζει και η χώρα μας είναι το μεταναστευτικό σε όλη του την τραγική διάσταση. Η κόπωση της ελληνικής κοινωνίας, οι εγγενείς της αδυναμίες αλλά και οι ελάχιστες αντικειμενικές δυνατότητες που έχει η χώρα σε όλα τα επίπεδα, το καθιστούν ακόμα δυσκολότερο και περισσότερο επώδυνο.
 
Ωστόσο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος που ελλοχεύει όχι μόνο για την Ελλάδα και την κοινωνία μας αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, είναι το να χαθεί ο ανθρωπισμός -με ότι αυτό συνεπάγεται- υπό το βάρος υπαρκτών προβλημάτων. Βέβαια, υπάρχουν και οι επαγγελματίες ιδεολόγοι οι οποίοι με την επίκληση και μόνο γενικόλογων ανθρωπιστικών ιδεών θεωρούν ότι τακτοποιούν τις υποθέσεις τους με την αδυσώπητη πραγματικότητα και την ευαίσθητη  συνείδησή τους.  
 
Είναι προφανές ότι ολόκληρη η ευρωπαϊκή ήπειρος βρίσκεται στη δίνη ενός φαινόμενου το οποίο έχει ήδη λάβει τεράστιες διαστάσεις και κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα ένα από τα βασικότερα κεκτημένα των ευρωπαϊκών κοινωνιών που είναι η ανεκτικότητα  και η  αλληλεγγύη  προς τον συνάνθρωπο.
 
Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των κυβερνήσεων και  αυτό αποτυπώνεται δυσοίωνα μέσα από τις εκλογικές αναμετρήσεις όπου σημειώνεται μια μεγάλη άνοδος των ποσοστών των ακροδεξιών φασιστικών κομμάτων που δίνουν ακόμα δραματικότερη διάσταση στο πρόβλημα. Κοντολογίς, αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη εκατομμύρια πλέον ανθρώπων σε πλήρη ένδεια και απελπισία προσπαθούν να πιαστούν από το ελάχιστο στις παρυφές των κοινωνιών της αφθονίας, πράγμα που καθιστά την κατάστασή τους ακόμα τραγικότερη. 
 
Η Ευρώπη της οποίας οι ευθύνες για όλη αυτή την κατάσταση είναι οι μικρότερες, καλείται να αντιμετωπίσει όλο αυτό το βάρος μόνη της. Πρόκειται για έναν ιδιότυπο αγώνα που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και σε αυτόν εκτός από τις κυβερνήσεις, καλούνται να δώσουν την δική τους μάχη οι κοινωνίες και οι συνειδήσεις μας. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι δεν πρόκειται για ένα ηθικό αγώνα όσο για έναν αγώνα που θα καθορίσει άμεσα τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις της ευρωπαϊκής ηπείρου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:22