search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:22
MENU CLOSE

Οι σύγχρονοι «Μαύροι Πάνθηρες»: Για να αλλάξεις το κατεστημένο πρέπει να το ταρακουνήσεις

09.09.2016 06:42
Οι σύγχρονοι «Μαύροι Πάνθηρες»: Για να αλλάξεις το κατεστημένο πρέπει να το ταρακουνήσεις - Media

 

Ο Bobby Wagner, παίκτης των Seattle Seahawks του NFL, δήλωσε σε συνέντευξη του στους Seattle Times πως «η ομάδα σκέφτεται να αντιδράσει συλλογικά» κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στο εναρκτήριο παιχνίδι της χρονιάς την ερχόμενη Κυριακή.

«Ότι και αν αποφασίσουμε να κάνουμε, θα είναι κάτι ομαδικό, όχι ατομικό. Αυτό έχει ανάγκη να δει ο κόσμος. Ο κόσμος έχει ανάγκη να δει τις μονάδες να ενώνονται, να γίνονται μια νέα, στιβαρή οντότητα».

Ο Wagner δεν αποκάλυψε ποια μορφή θα έχει η διαμαρτυρία της ομάδας, τονίζοντας λακωνικά πως «ό,τι και αν αποφασίσουμε να κάνουμε, θα είναι μια μεγάλη έκπληξη».

Η ημέρα του εναρκτήριου παιχνιδιού είναι η 11η Σεπτεμβρίου, όπου συμπληρώνονται φέτος 15 χρόνια από την τραγωδία στους Δίδυμους Πύργους.

Ο Doug Baldwin Jr, ένας άλλος παίκτης των Seahawks, δήλωσε σχετικά «είναι τελείως ειρωνικό που πριν από 15 χρόνια ήταν μια από τις πιο καταστροφικές στιγμές στην Ιστορία των ΗΠΑ και στον απόηχο της ήμασταν όλοι ενωμένοι. Τώρα πασχίζουμε να δούμε αυτή την ένωση. Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα και ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να αλλάξουμε και πως μπορούμε να βελτιώσουμε την υπάρχουσα κατάσταση».

Απαντώντας σε όσους κατηγορούν αυτούς που διαμαρτύρονται κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου πως «δε σέβονται τους στρατιώτες που θυσιάζουν τις ζωές τους για την ελευθερία» ο Baldwin απάντησε πως «τιμούμε αυτούς που πολεμούν για να προστατεύουν την ελευθερία του λόγου μας και μετά καταδικάζουμε όσους εξασκούν αυτό το δικαίωμα;».

O προπονητής της ομάδας ο Pete Caroll έχει δώσει «λευκή επιταγή» στην ομάδα για να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς τον κίνδυνο κάποιας τιμωρίας. Αρκετοί άλλοι προπονητές έχουν απειλήσει με αποκλεισμούς όσους παίκτες διαμαρτυρηθούν.

Ο Shaun King, ένας εκ των ιδρυτών του κινήματος Black Lives Matter, κάλεσε ακόμα περισσότερους παίκτες να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες. «Η λίγκα έχει 1696 παίκτες. Αν έστω 100 από εσάς αντιδράσουν, θα γίνει αυτόματα μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές διαμαρτυρίες στην ιστορία του αθλητισμού. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, επειδή αντέδρασαν κάποιοι παίκτες, το θέμα συζητείται σε όλες τις εκπομπές της Αμερικής. Φανταστείτε τι μπορείτε να καταφέρετε»,

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:20