16/09/2019 16:43:38

Είστε ερωτευμένοι με τους συντρόφους σας; Δύο ερωτήσεις που το αποκαλύπτουν

Είστε ερωτευμένοι με τους συντρόφους σας; Δύο ερωτήσεις που το αποκαλύπτουν - Media
 
Ο γάμος, λέει ένα «αξίωμα», σκοτώνει τον έρωτα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μόνο αυτονόητο δεν είναι: πολλά παντρεμένα ζευγάρια παραμένουν ερωτευμένα μέχρι τέλους και πολλά ανύπαντρα ζευγάρια, μετά από το πρώτο διάστημα του πάθους, περνούν σε φάση «χλιαρής» σχέσης.
 
Δύο καθηγητές στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, η Λεόρα Φρίντμπεργκ και ο Στήβεν Στερν επιχείρησαν να διαπιστώσουν σε ποια φάση -του έρωτα ή της… συνήθειας- βρίσκονται τα παντρεμένα ζευγάρια και κατέληξαν ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να απαντήσουν τα ζευγάρια, χωριστά το κάθε μέλος, δύο απλές ερωτήσεις:
 
  • Πόσο χαρούμενοι είστε στο γάμο σας σε σχέση με το πόσο χαρούμενοι θα ήσασταν αν δεν είχατε παντρευτεί;
  • Τι νομίζετε ότι απάντησε ο/η σύζυγός σας στην παραπάνω ερώτηση;
 
Οι δύο καθηγητές ρώτησαν 4.242 ζευγάρια τις δύο αυτές ερωτήσεις και επανήλθαν έξι χρόνια αργότερα, προκειμένου να συγκρίνουν τα αποτελέσματα. Από τη σύγκριση προέκυψε ότι ο γάμος είναι πιο πιθανό να… τελειώσει αν η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι «εξίσου και στα δύο». Επίσης, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το 60% των ερωτηθέντων απάντησε λάθος στη δεύτερη ερώτηση, δηλαδή, δεν μπόρεσε να μαντέψει τι απάντησε το έτερο ήμισύ του.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.