search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:09
MENU CLOSE

Είστε ερωτευμένοι με τους συντρόφους σας; Δύο ερωτήσεις που το αποκαλύπτουν

09.09.2016 13:57
Είστε ερωτευμένοι με τους συντρόφους σας; Δύο ερωτήσεις που το αποκαλύπτουν - Media
 
Ο γάμος, λέει ένα «αξίωμα», σκοτώνει τον έρωτα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μόνο αυτονόητο δεν είναι: πολλά παντρεμένα ζευγάρια παραμένουν ερωτευμένα μέχρι τέλους και πολλά ανύπαντρα ζευγάρια, μετά από το πρώτο διάστημα του πάθους, περνούν σε φάση «χλιαρής» σχέσης.
 
Δύο καθηγητές στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, η Λεόρα Φρίντμπεργκ και ο Στήβεν Στερν επιχείρησαν να διαπιστώσουν σε ποια φάση -του έρωτα ή της… συνήθειας- βρίσκονται τα παντρεμένα ζευγάρια και κατέληξαν ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να απαντήσουν τα ζευγάρια, χωριστά το κάθε μέλος, δύο απλές ερωτήσεις:
 
  • Πόσο χαρούμενοι είστε στο γάμο σας σε σχέση με το πόσο χαρούμενοι θα ήσασταν αν δεν είχατε παντρευτεί;
  • Τι νομίζετε ότι απάντησε ο/η σύζυγός σας στην παραπάνω ερώτηση;
 
Οι δύο καθηγητές ρώτησαν 4.242 ζευγάρια τις δύο αυτές ερωτήσεις και επανήλθαν έξι χρόνια αργότερα, προκειμένου να συγκρίνουν τα αποτελέσματα. Από τη σύγκριση προέκυψε ότι ο γάμος είναι πιο πιθανό να… τελειώσει αν η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι «εξίσου και στα δύο». Επίσης, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το 60% των ερωτηθέντων απάντησε λάθος στη δεύτερη ερώτηση, δηλαδή, δεν μπόρεσε να μαντέψει τι απάντησε το έτερο ήμισύ του.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:09