search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:00
MENU CLOSE

Και πέμπτος νεκρός από την κακοκαιρία στο Ξυλόκαστρο – Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε όλη την Ελλάδα (Photos)

10.09.2016 06:12
Και πέμπτος νεκρός από την κακοκαιρία στο Ξυλόκαστρο - Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε όλη την Ελλάδα (Photos) - Media

 

Ένας 30χρονος στο Ξυλόκαστρο είναι το πέμπτο θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας που «σάρωσε» τις τελευταίες μέρες τη χώρα μας. Η επιχείρηση εντοπισμού του άνδρα, από την αστυνομία και την πυροσβεστική, είχε τραγικό επίλογο, καθώς βρέθηκε νεκρός στην περιοχή Καμάρι.

Νωρίτερα είχε εντοπιστεί το αυτοκίνητό του στην περιοχή Βρυσούλες. 

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τετάρτη έχασαν τη ζωή τους δύο γυναίκες στην Καλαμάτα και ένας 77χρονος βοσκός στη Λακωνία, ενώ την ίδια ημέρα είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο σπίτι του (επίσης στην Καλαμάτα) και ένας 90χρονος από παθολογικά αίτια.

Η έντονη βροχόπτωση διάρκειας περίπου 3 ωρών είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, υπόγεια και δρόμοι στις Κρήνες και στα Ταρσινά Κορινθίας, ενώ στο Βραχάτι υπερχείλισε το ποτάμι χωρίς να υπάρξουν ζημιές.

Στην νέα Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου στο 101ο χλμ, το νερό βγήκε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων για περίπου 30 λεπτά.

 

Τρίκαλα: Συστάσεις για προσοχή στους πολίτες 

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν τις τελευταίες ώρες την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων -ενώ αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας- και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας απευθύνει συστάσεις προς τους πολίτες. Συστήνει να μην μετακινούνται στο οδικό δίκτυο από Χρυσομιλιά και Καστανιά προς Καλαμπάκα και Τρίκαλα, καθώς η υπερχείλιση των ποταμών έχει καταστήσει την κυκλοφορία ανέφικτη. Στο κομμάτι αυτό η Π.Ε. Τρικάλων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία, απεγκλώβισαν πολίτες όπου απαιτήθηκε.

Επίσης ιδιαίτερη προσοχή, τονίζεται, πρέπει να δοθεί σε όσους κινούνται στην εθνική οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων λόγω των κατολισθήσεων από τις έντονες βροχοπτώσεις. Αυτή τη στιγμή περίπου 25 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων επιχειρούν μαζί με οχήματα τις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε όλο το οδικό δίκτυο.

Καθώς τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συστήνει στους πολίτες να μην προσπαθούν να διασχίσουν γέφυρες όταν το ύψος του νερού κατάντη είναι μεγάλο, όταν δεν υπάρχει επαρκής ορατότητα, όταν βρέχει και να ενημερώνουν άμεσα την Πυροσβεστική και την Τροχαία, όταν συναντούν τέτοια περιστατικά.

Υπερχείλησε ο Πηνειός

Σε απόγνωση βρίσκονται κυρίως οι κάτοικοι του Βαλομανδρίου αλλά και του Παραποτάμου του Δήμου Πύλης, όταν υπερχείλισε ο Πηνειός ποταμός, με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά του να φτάσουν στις αυλές των σπιτιών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις πλημμύρισε το εσωτερικό κατοικιών, προκαλώντας τεράστιες ζημιές.

Οι πληγέντες κάτοικοι από νωρίς το πρωί προσπαθούν να απομακρύνουν το νερό και τη λάσπη από τα σπίτια τους, ενώ ανάλογες μεγάλες είναι οι ζημιές και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Ζημιές έχει υποστεί και η Φωτάδα, που γειτνιάζει με τα δύο παραπάνω χωριά, ενώ από τον όγκο του νερού κατέρρευσαν και κατοικίες.

 

Βιβλική καταστροφή στη Κοζάνη

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αντίκρισαν το πρωί οι κάτοικοι στο χωριό Χρώμιο Κοζάνης, μετά τις σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν χθες την περιοχή.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του οικισμού Βαγγέλης Γαμβρέλας στο kozan.gr οι κάτοικοι είχαν να ζήσουν παρόμοια κατάσταση, από το 1983. Αρκετά σπίτια και η εκκλησία του χωριού υπέστησαν ζημιές ενώ ο δρόμος άνοιξε κυριολεκτικά στη μέση.

Σοβαρά προβλήματα και στην Καστοριά

Σοβαρά προβλήματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου στον Δήμο Νεστορίου έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή χθες το βράδυ.

Με το πρώτο φως της ημέρας συνεργεία της περιφέρειας και του δήμου, με τη συνδρομή της αστυνομίας και της πυροσβεστικής επιχειρούν στις περιοχές Χιονάτο και Κομνηνάδες στις οποίες εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ζημιές.

Δείτε φωτογραφίες από το alphafm.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:00