search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:10
MENU CLOSE

Σταθάκης: «Ένεση ρευστότητας» 11,5 δισ. στην οικονομία ως τα Χριστούγεννα

10.09.2016 13:23
Τι λέει ο Σταθάκης για την μετάταξη πρώην συμβούλου του στην τεχνική υπηρεσία της Βουλής - Media
 
Κεφάλαια της τάξης των 11,5 δισ. ευρώ θα δεχτεί η ιδιωτική οικονομία στην Ελλάδα έως τα Χριστούγεννα, όπως ανακοίνωσε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας από το βήμα του γεύματος, που παρέθεσε το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΘ), στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.
 
Η «μερίδα του λέοντος» αυτού του ποσού -6,75 δισ. ευρώ- θα προέλθει από τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους του ΕΣΠΑ, τα 3,5 δισ. αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, τα 600 εκατ. τον αναπτυξιακό νόμο και τα υπόλοιπα θα προέλθουν από διάφορα προγράμματα.
 
Στο μεταξύ, στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ.Σταθάκης διατύπωσε ακόμη την εκτίμηση ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι αισιοδοξίας ότι έως τον Ιούνιο του 2017 η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να «τρέχει» με ρυθμό 2,7% σε δωδεκάμηνη βάση (Ιούνιος 2016-Ιούνιος 2017).
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:10