search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:45
MENU CLOSE

Βουλευτής μηνύει τον Γ. Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία

10.09.2016 14:35
Gap: «Λουκέτο» σε 40 καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο - Media

 

Μήνυση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, καταθέτει βουλευτής ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός «παγίδευσε τη χώρα στη μέγγενη των μνημονίων, ζημιώνοντας τα συμφέροντά της», ενώ καταγγέλλει πως ο επικεφαλής της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είχε δεχθεί «σχετικές υποδείξεις εξ Αμερικής».

Ο βουλευτής που προχώρησε σε αυτή την κίνηση -όπως είχε προαναγγείλει- είναι ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος κατηγορεί την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και για «μαγείρεμα των στοιχείων του ελλείμματος του 2009, στα… υπόγεια της ΕΛΣΤΑΤ».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Συνειδητά, δηλαδή, με το διάγγελμα του στις 23 Απριλίου 2010, ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε κι αποδέχτηκε το έλλειμμα της Χώρας για το οικονομικό έτος 2009, ούτως αλλοιώνοντας και καθιστώντας ανενεργή τη θεμελιώδη αρχή της δέσμευσης του από το Σύνταγμα, βάσει του οποίου η ύπαρξη και το ύψος τυχόν ελλείμματος ΔΕΝ δύναται να γίνει κατ’ αρχάς γνωστό ενωρίτερα από την οικεία Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία δημοσιεύτηκε εν προκειμένω την 1η Νοεμβρίου 2010, ήτοι ΕΞΙ [6] ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ το διάγγελμα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:45