search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:49
MENU CLOSE

Ντάισελμπλουμ προς Apple: Ετοιμαστείτε να πληρώσετε το πρόστιμο των 13 δισ.

10.09.2016 16:46
Ντάισελμπλουμ προς Apple: Ετοιμαστείτε να πληρώσετε το πρόστιμο των 13 δισ. - Media

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να τραβήξει την υπόθεση του προστίμου που επιβλήθηκε στην Apple για φοροαποφυγή στην Ιρλανδία ως τα άκρα.

Μιλώντας κατά την τελευταία ημέρα εργασιών της άτυπης συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ένωσης, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έστειλε σαφές μήνυμα προς τον αμερικανικό κολοσσό, λέγοντας ότι οι πολυεθνικές «έχουν υποχρέωση να πληρώνουν φόρους δίκαια» και προσθέτοντας ότι «τα διεθνή φορολογικά “παραθυράκια” ανήκουν πλέον στο παρελθόν». Ο Ντάισελμπλουμ είπε χαρακτηριστικά ότι η Apple «θα πρέπει να ετοιμάζεται» να πληρώσει το πρόστιμο ύψους 13 δισ. ευρώ.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γιέργκ Σέλινγκ, ο οποίος τόνισε ότι, αν η απόφαση της Επιτροπής στέκει νομικά, και η χώρα του θα διεκδικήσει διαφυγόντες φόρους από τις αμερικανικές πολυεθνικές, όπως η Apple, ενώ προσέθεσε ότι και η Γαλλία και η Ιταλία προσανατολίζονται σε αντίστοιχες κινήσεις. Ακόμα και ο Βρετανός ΥπΟικ, Φίλιπ Χάμοντ -με τη Βρετανία να έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι μετά το Brexit θα επιχειρήσει να προσελκύσει ξένες εταιρείες- τόνισε ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις «πρέπει να πληρώνουν το σωστό φόρο στη σωστή χώρα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:48