search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:03
MENU CLOSE

Φθηνά εργατικά; Στην Αμερική

21.06.2011 23:43
Φθηνά εργατικά; Στην Αμερική - Media

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Η παγκόσμια κρίση έχει φέρει τα πάνω – κάτω και στερεότυπα πολλών ετών καταρρέουν, μαζί με τις οικονομίες κάποιων χωρών.

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Η παγκόσμια κρίση έχει φέρει τα πάνω – κάτω και στερεότυπα πολλών ετών καταρρέουν, μαζί με τις οικονομίες κάποιων χωρών.

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι τα πιο φτηνά εργατικά χέρια ήταν στην ευρύτερη νοτιανατολική Ασία, στην Κίνα, στην Αφρική και αλλού

Μια νέα έρευνα όμως αποκαλύπτει ότι πολύ φθηνά εργατικά μπορεί να βρει κάποιος πλέον στις ΗΠΑ.

Οι Αμερικάνοι έχουν τρομερό πρόβλημα ανεργίας και έχουν χαμηλώσει υπερβολικά τα στάνταρ των απολαβών τους ώστε να έχουν τουλάχιστον ένα πιάτο φαγητό.

Το περιοδικό Newsweek έκανε πρόσφατη διαδικτυακή έρευνα σε διάφορες περιοχές του κόσμου ώστε να βρει ποιο είναι το κατώτατο ωρομίσθιο για το οποίο θα δούλευε κάποιος.

Η Ελλάδα δεν περιελήφθηκε στην έρευνα και μάλλον ευτυχώς αφού θα δείχναμε πάλι πόσο… λαρτζ είμαστε.

Οι ερωτώμενοι απάντησαν σε μια σειρά ερωτήσεων που είχαν σκοπό να δουν πόσο χαμηλά θα έφταναν οι απαιτήσεις τους.

Τα αποτελέσματα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Στην Ιταλία, την Ολλανδία και την Αίγυπτο δεν δέχτηκαν να δουλέψουν με λιγότερα από 5 δολάρια την ώρα.

Στη Γερμανία, έπεσαν στα 3 δολάρια. Στη Μεγάλη Βρετανία και την Αυστραλία στα 2 δολάρια.  Στον Καναδά στο 1,25 την ώρα.

Την πιο μεγάλη έκπληξη είχαν οι απαντήσεις των Αμερικανών. Οι οποίοι δέχτηκαν να δουλεύουν για το εξευτελιστικό ποσό των 25 σεντς την ώρα!

Αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή το κατώτατο ωρομίσθιο στις ΗΠΑ είναι 7,25 δολάρια και υπάρχουν φωνές για αύξηση, βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη απόκλιση.

Αυτό εξηγείται βέβαια από το γεγονός ότι στις ΗΠΑ υπάρχει μεγάλη ανεργία και ότι πολλοί μετανάστες (κυρίως ισπανόφωνοι) θα δούλευαν κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:58