search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:39
MENU CLOSE

Δικτάτορας Αφρικανικής χώρας κατηγορείται για κανιβαλισμό

12.09.2016 06:47
Δικτάτορας Αφρικανικής χώρας κατηγορείται για κανιβαλισμό - Media

 

Ο 74χρονος Τeodoro Obiang Nguema ανέβηκε στην εξουσία της Ισημερινής Γουινέας το 1979 με δραματικό τρόπο.

Συγκεκριμένα, δολοφόνησε τον τότε δικτάτορα, τον θείο του, ο οποίος  για να ανέβει στην εξουσία είχε πρώτα εξολοθρεύσει όλη την οικογένεια του Nguema.

Η χώρα, αν και εξαιτίας του πετρελαίου είναι η πλουσιότερη κατά κεφαλήν χώρα της Αφρικής, δεν είναι ευρέως γνωστή, παρά μόνο για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, οι οποίες εν πολλοίς οφείλονται στο δικτάτορα Nguema.

Το απολυταρχικό καθεστώς δεν δέχεται καμία φωνή διαμαρτυρίας ενώ ελάχιστοι είναι οι πολιτικοί του αντίπαλοι οι οποίοι καταφέρνουν να φύγουν από τη χώρα.

Ένας εξ αυτών, ο Severo Moto, δήλωσε σε συνέντευξη του πως ο Nguema είναι κανίβαλος. Τον κατηγόρησε μάλιστα πως τρώει συγκεκριμένα μέρη από τους αντιπάλους του. Για παράδειγμα έφερε έναν αστυνομικό διοικητή ο οποίος είχε αντιταχθεί στον Nguema και κατέληξε νεκρός, με τον εγκέφαλο του νεκρού να λείπει. Υπάρχουν επίσης μαρτυρίες για άλλους πολιτικούς του αντιπάλους, τους οποίους έγδαρε νεκρούς.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως πάσχει από καρκίνο του προστάτη, αν και δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Ο 46χρονος γιος του, ο οποίος τώρα είναι ο αντιπρόεδρος, θα είναι ο διάδοχος του.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:39