search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:40
MENU CLOSE

Ολάντ – Ρουαγιάλ: Το πραγματικό προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας

12.09.2016 13:31
Ολάντ - Ρουαγιάλ: Το πραγματικό προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας   - Media

 

Ένα ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα  Le Parisien αναφορικά με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην χώρα καθώς και την πρώην συντροφό του Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Σε ένα από τα κεντρικά άρθρα της εφημερίδα ο αρθογράφος παρουσιάζει μια άλλη όψη, λιγότερο γνωστή, των επικείμενων εκλογών στην χώρα, και μπορεί η Βαλερί Τριαβελέρ και η Ζουλί Γκαγιέ να είναι οι κυρίες που έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του γαλλικού κοινού μετά την εκλογή  Ολάντ το 2007, ωστόσο, ο αρθρογράφος υποστηρίζει πως το πραγματικό προεδρικό ζευγάρι της Γαλλίας είναι ο Φρανσουά Ολάντ και η Σεγκολέν Ρουαγιάλ.    

«Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να σώσει τον πρόεδρο; Ναι… η πρώην σύντροφός του, μαζί με την οποία αποτελούν ένα πολιτικό τάντεμ μοναδικό στο είδος του» παραδέχεται χωρίς περιστροφές ο αρθογράφος και συνεχίζει: «  Οι Γάλλοι δεν έχουν ένα συγκεκριμένο ζευγάρι το Ελιζέ. Αλλά η προνομιακή σχέση που έχει ο Φρανσουά Ολάντ και η πρώην σύντροφος του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, αποτελεί το αληθινό προεδρικό ζευγάρι. Αν και οι καρδιές τους δεν είναι πλέον μαζί, στην πολιτική λειτουργούν σε πλήρη αρμονία […] Ο Φρανσουά Ολάντ δεν έχει λάβει σημαντική απόφαση χωρίς να συμβουλευτεί την Ρουαγιάλ, δεν υπάρχει μια στρατηγική [πολιτικής] που εκείνη να μην εμπλέκεται ».

«Αν και ακόμα ο Ολάντ δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές, η δημοτικότητα της υπουργού Περιβάλλοντος [Σεγκολέν Ρουαγιάλ] παραμένει υψηλή […] και πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν τη Ρουαγιάλ ως την επίσημη «αντιπρόεδρο» του Ολάντ.[…] είναι οι προεδρικές εκλογών του 2017 η στιγμή όπου θα κατέβουν μαζί στην «μάχη»;» γράφει το άρθρο της Le Parisien.

Στη συνέχεια του κειμένου γίνεται αναφορά για το πώς αντιμετωπίζει την Σεγκολέν Ρουαγιάλ το προσωπικό του Ελιζέ, λέγοντας μάλιστα πως η Βαλερί Τριαρβελέρ δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητή από το προσωπικό λόγω των απαιτήσεων που είχε, ενώ σημειώνεται πως η ξεχωριστή σχέση που έχει ο Ολάντ με την Σεγκολέν αποτελεί «πονοκέφαλο» για συγκεκριμένους υπουργούς της κυβέρνησής του. Αυτό γιατί λόγω του ότι η Σεγκολέν είναι υπουργός Περιβάλλοντος, έχει πολλές φορές εκφράσει στις αντιρρήσεις της αναφορικά με τον τρόπο κατανομής του προσωπικού στα υπουργεία, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που θεωρούν πως μπορεί να επηρεάσει τον Γάλλο Πρόεδρο αναφορικά με τη γνώμη που μπορεί να σχηματίσει για μέλη της κυβέρνησής του, λόγω του ότι η Σεγκολέν έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της Γαλλίας στη Σύνοδο για το Κλίμα του ΟΗΕ.  

«Στο ανασχηματισμό του Φεβρουαρίου η Σεγκολέν ήθελε να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, ωστόσο ο Ολάντ την τοποθέτησε στο υπουργείο Περιβάλλοντος […] Ο Ολάντ, σύμφωνα με πηγές της προεδρίας, είπε στην Ρουαγιάλ: Θέλω να σε τοποθετήσω εκεί [στο υπουργείο Εξωτερικών] αλλά θα πρέπει να σε αντικαταστήσει ο Νικολά Χουλότ στο περιβάλλοντος, αλλά εκείνος δεν θέλει»

«Παρά τις διαφωνίες που είδαν στο παρελθόν, είναι ένα σταθερό ζευγάρι» παρατηρεί ο βιογράφος του Ολάντ για να  συνεχίσει: «Αν ο Ολάντ κατεβεί στις εκλογές του 20107 η Σεγκολέν  έχει υποσχεθεί να τον βοηθήσει. […] Η Σεγκολέν κατατάσσετε ανάμεσα στις 5 σημαντικές προσωπικότητες της αριστεράς στην χώρα, η στήριξη που θα του παρέχει θα είναι θεμελιώδους σημασίας».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:39