search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:27
MENU CLOSE

Το Λουξεμβούργο ζητάει να πετάξουν την Ουγγαρία έξω από την ΕΕ

13.09.2016 07:12
Το ουγγρικό ακροδεξιό κόμμα ζητά την συνταγματική απαγόρευση της μετεγκατάστασης προσφύγων στη χώρα - Media

 

Ο υπουργός εξωτερικών του Λουξεμβούργου Jean Asselborn, είπε ότι πρέπει να πετάξουν έξω από την ΕΕ την Ουγγαρία εξαιτίας της στάσης της στο προσφυγικό.

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την παραβίαση των ιδρυτικών αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στην Μπρατισλάβα.

«Αυτοί που χτίζουν φράχτες κατά των προσφύγων, όπως κάνει η Ουγγαρία, ή καταπιέζουν την ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, θα πρέπει να αποκλείονται από την ΕΕ προσωρινά ή για πάντα» είπε ο Asselborn προσθέτοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί η συνοχή και οι αξίες της Ευρώπης.

Ο Asselborn, πρόσθεσε ότι θα βοηθούσε μία αλλαγή στις συνθήκες, με στόχο να επιτρέπεται στην ΕΕ να ακυρώνεται η συμμετοχή στην ΕΕ χωρίς να απαιτείται ομοφωνία. Εάν κάτι τέτοιο μπορούσε να εφαρμοστεί σήμερα η Ουγγαρία δεν θα είχε καμία ελπίδα να συμμετάσχει στην ΕΕ, πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του έχουν κάνει σοβαρά λάθη και συμπεριφέρονται στους πρόσφυγες σχεδόν όπως συμπεριφέρονται σε άγρια ζώα, είπε ο Asselborn.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:26