search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:17
MENU CLOSE

Μετανάστρια γέννησε πάνω σε διασωστικό σκάφος (Photos)

13.09.2016 11:36
Μετανάστρια γέννησε πάνω σε διασωστικό σκάφος  (Photos) - Media

 

Ένα υγιέστατο μωρό γεννήθηκε χθες Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, πάνω στο διασωστικό πλοίο Aquarius των οργανώσεων Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières/MSF) και SOS MEDITERRANEE που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην κεντρική Μεσόγειο.

Το αγοράκι γεννήθηκε σε διεθνή ύδατα από Νιγηριανούς γονείς οι οποίοι του έδωσαν το όνομα Newman Otas. Οι γονείς Otas και Faith και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια Victory (επτά χρονών) και Rollres (πέντε χρονών) διασώθηκαν από μια υπερφορτωμένη πλαστική βάρκα 24 ώρες νωρίτερα.


Συνολικά 392 άνθρωποι επιβιβάστηκαν στο διασωστικό πλοίο μετά τη διάσωσή τους από δύο βάρκες και μια ακόμα μετεπιβίβαση από άλλο σκάφος. Από αυτούς, οι 155 είναι ανήλικοι κάτω των 18 ετών, οι περισσότεροι εκ των οποίων (141) ταξιδεύουν μόνοι τους, χωρίς κάποιον γονέα ή συνοδό. Υπάρχουν επίσης 11 παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών και πλέον τέσσερα βρέφη που δεν έχουν συμπληρώσει το πρώτο έτος.

Η μητέρα Faith του νεογνού ανέφερε: «Είχα πολύ άγχος στη βάρκα, καθόμουν στο πάτωμα με τις άλλες γυναίκες και τα παιδιά. Είχα πανικοβληθεί ότι θα γεννήσω. Ένιωθα το μωρό να κινείται, μια προς τα κάτω και μια προς τα πάνω. Είχα συσπάσεις για τρεις μέρες».


Η μαία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Jonquil Nicholl που πραγματοποίησε τη γέννα δήλωσε αμέσως μετά: «Είχαμε μια πολύ φυσιολογική γέννα σε επικίνδυνα μη φυσιολογικές συνθήκες. Τρομάζω στη σκέψη τι θα είχε συμβεί αν το μωρό ερχόταν 24 ώρες νωρίτερα, σε αυτή την πλαστική βάρκα, με καύσιμα στον πυθμένα όπου κάθονταν οι γυναίκες, η μία πάνω στην άλλη, χωρίς καθόλου χώρο να κινηθούν, στο έλεος της θάλασσας. Και 48 ώρες νωρίτερα περίμεναν στην ακτή στη Λιβύη χωρίς να γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον. Πώς μπορεί το 2016 να συμβαίνει ακόμα αυτό; Αυτές οι οικογένειες, άνθρωποι ευάλωτοι, έγκυες γυναίκες, μικρά μωρά, αγέννητα μωρά, αναγκάζονται να ρισκάρουν τη ζωή τους στη Μεσόγειο όταν θα έπρεπε να τους προσφέρεται υποστήριξη και προστασία».  


 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:17