search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:17
MENU CLOSE

Ρουβίκωνας: Σε επόμενες δράσεις μας θα… ρωτήσουμε τον Πρωθυπουργό (Video)

13.09.2016 11:57
Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο ΑΤ Κολωνού - Media

Προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ. έχει προκαλέσει συνέντευξη που έδωσε ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα καθότι έβαλε στο κάδρο των «δράσεων» τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Έχουμε σκοπό σε μία από τις επόμενες δράσεις μας να… ρωτήσουμε κάτι τον Πρωθυπουργό. Το αφήνουμε ως έκπληξη» αναφέρει στη συνέντευξη του ο αντιεξουσιαστής ο οποίος  προαναγγέλλει «καμπάνια» για προώθηση των ιδεών του «Ρουβίκωνα» στο πλατύ κοινό.

Όπως γράφει το in.gr τη συνέντευξή τουτο μέλος του «Ρουβίκωνα» επικαλείται «απόρρητες εντολές» της Αστυνομίας για φύλαξη στόχων όπου υπήρξαν επιθέσεις και αναφέρεται σε… επίθεση «χάκερ» στη δικογραφία για την επίθεση στην τουρκική πρεσβεία. Ακόμη μιλά για την πρόταξη όπλων σε εκδηλώσεις ως «ανάγκη για να υπερασπισθεί η δομή του μαζικού κινήματος».

Επιπλέον αναφέρεται στις αρχικές διεργασίες για δημιουργία του «Ρουβίκωνα» τον Σεπτέμβριο του 2013, για συμμετοχή από«ανθρώπους των χώρων εργασίας αλλά και των κερκίδων των γηπέδων», στις «μεθοδεύσεις των αστυνομικών για σύλληψη μελών της οργάνωσης». Παράλληλα εντυπωσιάζουν δηλώσεις του για χρήση από στελέχη ιδιωτικής ασφαλείας επιχειρηματιών συσκευών παρακολούθησης τηλεφώνων μελών της συλλογικότητας.

 

Η συνέντευξη δόθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή «Με χωρίς πατρίδα» του σταθμού «Ertopen», από εργαζόμενους της παλιάς ΕΡΤ που δεν έχουν ενταχθεί στο νέο ραδιοτηλεοπτικό σχήμα.

 

Η δημιουργία

Το ηγετικό μέλος του «Ρουβίκωνα» σημείωσε για τη δημιουργία του συγκεκριμένου σχήματος αντιεξουσιαστών με την ακτιβιστική δράση, και η οποία προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ., «συζητήσεις για τη δημιουργία του “Ρουβίκωνα” ξεκίνησαν από τον Σεπτέμβριο του 2013. Είμαστε τότε ενεργά πολιτικά υποκείμενα, συμμετείχαμε σε στέκια, καταλήψεις στο ευρύτερο αντιεξουσιαστικού κίνημα και αποφασίσαμε κάποια άτομα να δημιουργήσουμε μια συλλογικότητα. Αντιλαμβανόμενοι κάποια πολιτικά κενά. Η ανάγκη που δημιούργησε τον Ρουβίκωνα είναι η ανάγκη των πολιτών να δημιουργεί αντιστάσεις. Δεν είμαστε κάποια πεφωτισμένη πρωτοπορία. Είμαστε από τους πολλούς που δημιουργούν καταστάσεις καθημερινά από τους χώρους εργασίας τους, από τις κερκίδες των γηπέδων, από τις οικοδομές, από τα συνδικάτα, από τον δρόμο, από τις γειτονιές από τις λαϊκές συνελεύσεις».

 

Οι στόχοι

Ακολούθως ο ίδιος δραστήριος αντιεξουσιαστής μιλά για επιλογή στόχων από Ελλάδα και εξωτερικό χωρίς καμιά εμμονή. Και συμπληρώνει: «Αφού έχουμε κατακτήσει το ενδιαφέρον ενός μικρού κομματιού “ποιος διάολε είναι αυτός ο ‘Ρουβίκωνας’ και τι θέλει να κάνει” ουσιαστικά θα βγάλουμε και δημόσια έναν πιο ευρύ πολιτικό λόγο ο οποίος θα εμπεριέχει ποιοι είμαστε, πώς λειτουργούμε και πού θέλουμε να κατευθύνουμε τα πράγματα. Καθώς και τις τακτικές μας και τη στρατηγική που έχουμε στο μυαλό μας. Θα υπάρχει και ευρύτερο κάλυμμα σε όποιον θέλει να συμμετέχει στη συλλογικότητα»

 

Το ΤΑΙΠΕΔ

Για την επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ το μέλος του «Ρουβίκωνα» αναφέρει ότι προ της εισβολής που πραγματοποίησε υπήρχε «απόρρητη εντολή της ΕΛ.ΑΣ. να φυλαχθεί μαζί με άλλα κτίρια, με τον κίνδυνο να δεχθεί τρομοκρατική ή άλλη επίθεση. Και το γεγονός ότι ανέβηκαν κάποια άτομα εκεί, τα έκαναν λαμπόγυαλο και κατέβηκαν χωρίς να συλληφθεί κανείς δημιούργησε ένα πολιτικό κόστος και έτσι υπήρξαν συλλήψεις εκ των υστέρων».

Παράλληλα μιλά για δυσανάλογες ποινές με τα αδικήματά τους αλλά για ένα «αγώνα που θα έχει κόστος». Σημειώνεται ωστόσο ότι μετά την εισβολή -πριν από ένα χρόνο- μελών της συγκεκριμένης αντιεξουσιαστικής ομάδας στο ΤΑΙΠΕΔ υπήρξαν αναρτήσεις σε ειδησεογραφικά site για σχετικές εντολές φύλαξης του χώρου. Έτσι ίσως η ενημέρωση του «Ρουβίκωνα» να μην ήταν πρωτογενής.

Επιπλέον ο συγκεκριμένος συνδημιουργός της αντιεξουσιαστικής ομάδας κατήγγειλε στην ίδια συνέντευξη αστυνομικούς ότι «ανέφεραν σε συλληφθέντες εμπόρους ναρκωτικών στα Εξάρχεια ότι εκείνος -δηλαδή ο αντιεξουσιαστής- τους είχε δώσει πληροφορίες για τη δράση τους, ώστε η τοπική “μαφία” να τον καταστήσει στόχο».

 

Η επίθεση στην τουρκική πρεσβεία

Όσον αφορά την επίθεση στην τουρκική πρεσβεία ο γνωστός αντιεξουσιαστής απεκάλυψε επαφές μελών του «Ρουβίκωνα» με μέλη της τουρκικής οργάνωσης DHKP-C αλλά και ταξίδια μελών της ελληνικής συλλογικότητας στην Τουρκία.

Όσον αφορά τη διαρροή από τον «Ρουβίκωνα» απορρήτου εγγράφου της τουρκικής πρεσβείας για τα μέτρα προστασίας της, ο αντιεξουσιαστής σημείωσε ότι «αυτό έγινε με ένα φοβερό τρόπο και μπήκαν χάκερ δικοί μας στη δικογραφία, τα δικά μας Wikileaks, δεν ξέρω πώς λέγονται τα συγκεκριμένα έγγραφα»…

 

Για τη Νεα Δημοκρατία

Όσον αφορά την αναφερόμενη αλλαγή στάσης της ΕΛ.ΑΣ. αν αναλάβει την εξουσία η Νέα Δημοκρατία, το μέλος του «Ρουβίκωνα» σημείωσε ότι «θα ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου» και ότι αμέσως τα πλημμελήματα που τους αποδίδονται θα γίνουν κακουργήματα.

Για την επίδειξη των όπλων στα Εξάρχεια σημειώνει ότι «και από την εμπειρία που υπάρχει στο εξωτερικό ένα μαζικό πολιτικό κίνημα θα πρέπει να υπερασπισθεί τις δομές του και να εκφράσει μια άμυνα που είναι αποτελεσματική σε όσους κάνουν χρήση όπλων».

Πηγή κειμένου: in.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:17