search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:28
MENU CLOSE

«Μικρό καλάθι» Δραγασάκη για την απομείωση του χρέους – Πρόταση για συνταγματική πρόβλεψη ορίου χρέους

13.09.2016 12:23
Ντραγκέτα: Η μαφιόζικη οργάνωση που κατέγραψε μεγαλύτερα κέρδη από τα Mc Donalds και την Deutsche Bank - Media

 

Κρατώντας “μικρό καλάθι” για το ζήτημα της ρύθμισης του χρέους εμφανίστηκε ο Γιάννης Δραγασάκης στην πρώτη συνεδρίαση της υποεπιτροπής για “το χρέος και την απομείωση του”. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο μάλιστα για συνταγματική πρόβλεψη ορίου για το χρέος. “Στη Συνταγματική μεταρρύθμιση ίσως πρέπει να μπει κάποιο όριο για το χρέος”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Δραγασάκης εκτίμησε για το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους “ακόμη και να έρθουν πολύ ευνοϊκά τα πράγματα εξ’ ορισμού πάμε πέρα από το 2018”, τονίζοντας παράλληλα πως “έχουμε μία συμφωνία στο Eurogroup που ορίζει τρεις χρόνους, άμεσα μέτρα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα”.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως «δεν θεωρώ εύκολο να πετύχουμε μεγάλη απομείωση του χρέους για την Ελλάδα γιατί και οι πιστωτές μας είναι υπερδανεισμένοι”, σημειώνοντας πως πρέπει να βρεθεί μια ριζική λύση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. “Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε τώρα, ούτε ώστε στη συνέχεια από κοινού με άλλες χώρες να διεκδικήσουμε μια ριζική πανευρωπαϊκή ρύθμιση του χρέους”, ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης.

“Η ρύθμιση του ελληνικού χρέους θα είναι πρόκριμα για τη λύση και άλλων χρεών χωρών”, δήλωσε επιπλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως και οι ΗΠΑ, και η Μεγάλη Βρετανία και το ΔΝΤ δείχνουν ενδιαφέρον για την πορεία της διαδικασίας.

Ο Γιάννης Δραγασάκης στάθηκε, με έμμεσο τρόπο, αιχμηρός απέναντι στην πρώην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Επιτρόπη Αλήθειας για το χρέος που είχε συστήσει λέγοντας το προηγούμενο διάστημα “το ελληνικό κοινοβούλιο ή δεν έκανε τίποτα ή η προηγούμενη προσπάθεια που έγινε, για να μην την σχολιάσω, δεν είχε το κύρος και την συναίνεση που έπρεπε”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:28