search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:11
MENU CLOSE

Οδοντίατρος αποκαλύπτει τα μυστικά τρικ για την καταπολέμηση της κακοσμίας του στόματος- Πολλοί χρησιμοποιούν λάθος μεθόδους

13.09.2016 13:16
Οδοντίατρος αποκαλύπτει τα μυστικά τρικ για την καταπολέμηση της κακοσμίας του στόματος- Πολλοί χρησιμοποιούν λάθος μεθόδους - Media

 

Μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει στοματικά διαλύματα και τσίχλες, αλλά η ανάσα σας να μην είναι τόσο… φρέσκια.

Ίσως να οφείλεται στο τελευταίο απερίσκεπτο φλιτζάνι του καφέ είτε επειδή ήσασταν «γενναιόδωροι» με το σκόρδο στο μαγείρεμα.

Μιλώντας στο Business Insider, η οδοντίατρος δρ. Άντα Κούπερ εξήγησε πώς να ενσωματώσετε την στοματική υγιεινή στην καθημερινότητάς σας και να νικήσετε την δυσάρεστη… αναπνοή:

1. Μην βουρτσίζετε μόνο τα δόντια σας, βουρτσίστε και την γλώσσα σας.

Η δρ. Κούπερ αναφέρει ότι «βακτήρια συσσωρεύονται στην επιφάνεια της γλώσσας σας και μπορούν επίσης να προκαλέσουν άσχημη οσμή».

2. Σιγουρευτείτε ότι πίνετε πολύ νερό.

«Όταν το στόμα σας ξηραίνεται, έχετε λιγότερο σάλιο και όταν έχετε λιγότερο σάλιο, το φαγητό και τα βακτήρια τείνουν να παραμένουν στο στόμα σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αλλά θυμηθείτε ότι υπάρχουν κι άλλα πράγματα πέρα από το να είστε διψασμένοι, τα οποία μπορούν να κάνουν το στόμα σας ξηρό. Για παράδειγμα, ο καφές, το αλκοόλ, το κάπνισμα, ακόμα και κάποια φαρμακευτική αγωγή μπορεί να προκαλέσει ξηροστομία», επεσήμανε η οδοντίατρος.

3. Πάντα να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα.

«Αν το φαγητό παραμείνει στα δόντια σας επειδή δεν τα βουρτσίζετε, το φαγητό απλά διατηρείται στο στόμα σας και αποικοδομείται από βακτήρια και μπορείτε να φανταστείτε την οσμή που αναδίδει. Όταν το φαγητό παραμένει στο στόμα σας, το πρωί η αναπνοή σας θα είναι πολύ πιο δύσοσμη απ’ όσο φαντάζεστε».

Και…

«Αν συνεχίζετε να έχετε κακή αναπνοή ό,τι κι αν κάνετε, αν πιστεύετε ότι πρέπει συνεχώς να χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα, το οποίο πραγματικά καμουφλάρει την κακοσμία, μπορεί να έχετε κάτι άλλο πέρα από κακή υγιεινή. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ σημαντικό να επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58