search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:41
MENU CLOSE

Ποιον γνωστό πολιτικό αποκάλεσε «Darth Vader» ο Έντουαρντ Σνόουντεν;

13.09.2016 15:17
Ποιον γνωστό πολιτικό αποκάλεσε «Darth Vader» ο Έντουαρντ Σνόουντεν; - Media

 

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο άνθρωπος που αποκάλυψε το απίστευτα εκτεταμένο δίκτυο παρακολούθησης που είχαν στήσει οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους, έχει αποδείξει ότι δεν μασάει τα λόγια του, όταν αναφέρεται σε πρόσωπα ή πολιτικές με τις οποίες διαφωνεί.

Έτσι με την ευκαιρία της συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων της Βρετανίας του νέου νομοσχεδίου σχετικά με την ασφάλεια της χώρας, το οποίο ονομάζεται «Νόμος περί Ερευνητικών Δυνάμεων» και έχει προκαλέσει τρομερές εντάσεις στη χώρα, ο Έντουαρντ Σνόουντεν αποκάλεσε την πρωθυπουργό της Βρετανίας -και υποστηρικτή του νομοσχεδίου- ως «ένα είδος Darth Vader στο Ηνωμένο Βασίλειο»!

Με τον Σνόουντεν φαίνεται ότι συμφωνούν και οι Φιλελεύθεροι, οι οποίοι μπλόκαραν το νομοσχέδιο στην πρώτη του μορφή στο Κοινοβούλιο, αλλά και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς αρχικά προέβλεπε ότι οι αρχές ασφαλείας της χώρας θα αποκτούσαν το δικαίωμα να βλέπουν αρχεία πρόσβασης στο διαδίκτυο, αλληλογραφία και τηλεφωνικά μηνύματα χωρίς ένταλμα.

Ο Σνόουντεν υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο «νομιμοποιεί την μαζική παρακολούθηση» και το χαρακτήρισε ως «ανήκουστη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πάει πιο πέρα από οιονδήποτε νόμο έχει προταθεί στο δυτικό κόσμο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:40