search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:59
MENU CLOSE

«Φωτιές» άναψε ο Δραγασάκης – Διευκρινίσεις της αντιπροεδρίας σχετικά με την αναφορά του για το χρέος

13.09.2016 18:52
Δραγασάκης: Δεν υπάρχει «ηρωική έξοδος» αλλά μόνο «μάχη μέχρι τέλους» - Media

 

Σε διευκρινίσεις προχώρησε το βράδυ της Τρίτης η αντιπροεδρία της κυβέρνησης γύρω από το θέμα που δημιουργήθηκε με αναφορά του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη στο πλαίσιο της τοποθέτησής του για το χρέος στην ειδική Επιτροπή της Βουλής και για την οποία ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΔ.

Σύμφωνα με την επίμαχη αναφορά «ακόμα και να έρθουν πολύ ευνοϊκά τα πράγματα, μιλάμε για μια διαδικασία που εξ ορισμού πάει και πέρα από το 2018». Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κλείνοντας την ομιλία του εξέφρασε την άποψη ότι «ακόμη και την καλύτερη λύση να πετύχουμε σήμερα, έχουμε την εξής ιδιομορφία, ότι πιστωτές μας είναι και αυτοί υπερδανεισμένοι». Και αναπτύσσοντας αυτή την άποψη, είπε:

«Εμείς χρωστάμε στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία. Δεν θεωρώ, λοιπόν, εύκολο να πετύχουμε μεγάλη απομείωση του χρέους μόνο για την Ελλάδα χωρίς να απομειωθεί και το δικό τους χρέος. Άρα, η θέση που είχα από τότε και διατηρώ είναι ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε τώρα, πρέπει να κερδίσουμε, να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε να διεκδικήσουμε τώρα, να έρθουμε ει δυνατόν, έστω και στο ίδιο επίπεδο μακάρι και καλύτερο από τους άλλους, ούτως ώστε από κοινού και με άλλες χώρες να διεκδικήσουμε την ιδέα αυτή,  ότι δηλαδή πρέπει να υπάρξει μια πανευρωπαϊκή ρύθμιση του χρέους που αυτή να είναι ριζική και να είναι και για όλους και για μας και για τις άλλες χώρες».

ΝΔ: «Ο Δραγασάκης ανέδειξε το ψέμα του Τσίπρα»

 Η ΝΔ ανέδειξε το θέμα και σε ανακοίνωση που εξέδωσε αφού θύμισε την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ ότι η ρύθμιση του χρέους είναι πιο κοντά από ποτέ, σημείωσε: «Σήμερα, ο κ. Δραγασάκης, μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής, υποστήριξε ότι “ακόμα και να έχουμε πολύ ευνοϊκά πράγματα, μιλάμε για μια εξ ορισμού διαδικασία, που πάει πέρα από το 2018”. Και πρόσθεσε: “Παράλληλα οι διαδικασίες μπορεί να είναι μακροχρόνιες, δηλαδή, δεν είναι βέβαιο ότι θα τελειώσει γρήγορα το θέμα του χρέους”. Ο κ. Δραγασάκης ανέδειξε άλλο ένα από τα ψέματα του κ. Τσίπρα» αναφέρει η ΝΔ.

Κυβέρνηση: «Καμία αντίφαση»

Το Μαξίμου σε διαρροές υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αντίφαση μεταξύ των λεγομένων Δραγασάκη και των όσων είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός.

Αντιπροεδρία: «Μονταζιέρα» ΝΔ

Αργότερα, η αντιπροεδρία εξέδωσε ανακοίνωση όπου κάνει λόγο περί «μονταζιέρας» της ΝΔ. Στην ανακοίνωση αναφέρει: Η Νέα Δημοκρατία, για μια ακόμη φορά, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, διαστρεβλώνοντας με τη γνωστή μέθοδο της «μονταζιέρας».

Η ομιλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης έγινε σε ανοικτή συνεδρίαση της Υποεπιτροπής της Βουλής των Ελλήνων με θέμα το «Το χρέος και η Απομείωσή του» και είναι δημόσια.

Εκείνο που ο Αντιπρόεδρος τόνισε με απόλυτη σαφήνεια είναι ότι διεκδικούμε άμεσα ευνοϊκή ρύθμιση για το χρέος, με βάση την απόφαση του Eurogroup της 25ης Μαΐου 2016. Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε από την πάγια θέση μας, δηλαδή από την προσπάθεια να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο με άλλες χώρες, ώστε να προωθήσουμε ριζική και οριστική πανευρωπαϊκή λύση για το χρέος, τόσο το ελληνικό όσο και των άλλων κρατών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:59