search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:04
MENU CLOSE

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ωραιοκάστρου -Τι γράφει σε επιστολή του

14.09.2016 07:50
Πανεπιστήμια: Εξετάσεις με μάσκες και μέχρι 50 φοιτητές στα αμφιθέατρα - Media

 

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Αθανάσιος Τσολακίδης πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου μετά την απόφαση  του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου για τη μη ένταξη προσφύγων στα σχολεία.

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου, Αθανάσιος Τσολακίδης.

Όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του: “Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στην ένταξη των παιδιών προσφύγων στα σχολεία, βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να βάλλομαι, χωρίς να έχω τοποθετηθεί ούτε προσωπικά ούτε μέσω της Ένωσης για το εν λόγω θέμα”.

Η παραίτηση του γίνεται για λόγους ευθιξίας, όπως αναφέρει ο ίδιος.

Αναλυτικά η επιστολη:

“Προς:

Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων

Δήμου Ωραιοκάστρου.

Κυρίες / Κύριοι,

Εδώ και δεκαεπτά έτη υπηρετώ το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα με απόλυτη και αδιαμφισβήτητη συνέπεια , αφοσίωση και διακριτικότητα. Ο μόνος λόγος για τον οποίο θέλησα να συμμετάσχω στην Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου ήταν προκειμένου να προσφέρω στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις υπηρεσίες μου , όντας γνώστης των προβλημάτων των σχολικών μονάδων του δήμου μας.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στην ένταξη των παιδιών προσφύγων στα σχολεία , βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να βάλλομαι, χωρίς να έχω τοποθετηθεί ούτε προσωπικά ούτε μέσω της Ένωσης για το εν λόγω θέμα.

Ως εκ τούτου , για λόγους ευθιξίας , υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου.

Συνεπώς , από σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 , δεν θα συμμετέχω στο Δ.Σ. της Ένωσης και τις αποφάσεις του.

Με εκτίμηση,

Τσολακίδης Αθανάσιος”

 

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο κ. Τσολακίδης χθες, με ανακοίνωση της Ένωσης, κράτησε αντίθετη στάση από αυτή των συλλόγων γονέων των συγκεκριμένων σχολείων, αποδίδοντας τις αντιδράσεις τους σε “έλλειψη ενημέρωσης” από τα αρμόδια υπουργεία Παιδείας και Υγείας σχετικά με τον τρόπο που θα ενταχθούν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, καθώς και το εάν είναι πλήρως εμβολιασμένα και υγιή.

Ο κ.  Τσολακίδης δεν πήρε θέση για τις καταλήψεις, παραπέμποντας στην απόφαση που θα λάβει η Γενική Συνέλευση της Ένωσης, αν και σημειώνει ότι το καταστατικό της Ένωσης προβλέπει «δωρέαν παιδεία και μάθηση για όλα τα παιδιά».

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση ανέφερε:«Μετά τις πρόσφατες Γενικές Συνελεύσεις μεμονωμένων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν δεσμεύουν μόνο τους ίδιους τους συλλόγους οι οποίες απλά γνωστοποιήθηκαν στον Πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ. και δεν αποτελούν επίσημη και συνολική θέση της Ένωσης. Η συνολική τοποθέτηση της Ένωσης μπορεί να παρθεί μόνο μετά τη Γενική Συνέλευση όλων των μελών της, οπότε και θα γνωστοποιηθούν οι αποφάσεις – προτάσεις της».

 

Πηγή: voria.gr

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:00