search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:52
MENU CLOSE

Το Βατικανό ξεκινάει διαδικασία αγιοποίησης του ιερέα που σκοτώθηκε από τον ISIS στη Γαλλία

15.09.2016 06:06
Το Βατικανό ξεκινάει διαδικασία αγιοποίησης του ιερέα που σκοτώθηκε από τον ISIS στη Γαλλία - Media

Η δολοφονία του ιερέα Ζακ Χαμέλ μέσα σε εκκλησία της πόλης Ρουέν της Γαλλίας τον περασμένο Ιούλιο από τζιχαντιστές του ISIS συγκλόνισε την γαλλική κοινωνία.

Τώρα ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε πως ο ιερές αυτός βρίσκεται «καθοδόν για την αγιοποιήση». Μιλώντας σε προσκυνητές που ήρθαν από την πόλη Ρουέν ο Πάπας χαρακτήρισε τον Χαμέλ «μάρτυρα».

«Αποδέχθηκε το μαρτύριό του μέσα στο ναό του Χριστού. Έδωσε τη ζωή του για εμάς, ώστε να μην αρνηθούμε τον Ιησού. Είναι ένας μάρτυρας και οι μάρτυρες οσιοποιούνται» είπε ο Πάπας μιλώντας στο πλήθος.

Η οσιοποίηση είναι ένα από τα πρώτα βήματα για την αγιοποίηση στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ενώ συνήθως χρειάζεται ένα θαύμα  ώστε να μπορέσει κάποιος να οσιοποιηθεί.

Ωστόσο, η Καθοίκή Εκκλησία μπορεί να αγιοποιήσει ανθρώπους που θεωρεί ότι έζησαν τόσο ενάρετα και άγια τη ζωή τους, που μετά τον θάνατό τους βρίσκονται δίπλα στο Θεό και μπορεί να «μεσολαβήσει» για τους ανθρώπους ώστε να τελεστούν θαύματα.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:50