search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:04
MENU CLOSE

Μητέρα στο Ωραιόκαστρο αποκαλύπτει: Δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση του Συλλόγου Γονέων

15.09.2016 06:29
Μητέρα στο Ωραιόκαστρο αποκαλύπτει: Δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση του  Συλλόγου Γονέων - Media

 

Την εντύπωση που υπήρχε πως η απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείο Ωραιοκάστρου ήταν ομόφωνη, όπως αναφερόταν και στην ανακοίνωσή τους περί μη ένταξης -τοποθέτησης των προσφυγόπουλων στο σχολείο τους, έρχεται να διαψεύσει μία μητέρα μέλος του ΔΣ.

Σύμφωνα με την Κατερίνα Καρανικολάου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού, υπήρχε μία διαφορετική ψήφος, η οποία ήταν η δική της καθώς και 5 αποχωρήσεις.

Συγκεκριμένα γράφει στο Facebook: «Αυτά συμβαίνουν στο σχολείο μας! Και για τους τύπους και μόνο, η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη! Υπήρχε μια διαφορετική ψήφος ,η δική μου, καθώς και πέντε αποχωρήσεις. Και φυσικά, ήταν αναμενόμενη η συμπεριφορά μια και το ΔΣ του συλλόγου πέρσι αρνήθηκε να βοηθήσει σε συλλογή ανθρωπιστικής βοηθείας για τα προσφυγοπούλα γιατί η βοήθεια μας πρέπει να αφορά Έλληνες! Ας ελπίσουμε αν βρεθούν τα δικά μας παιδιά σε ανάγκη να τους φερθούν με περισσότερη ανθρωπιά!»

Ανακοίνωση των Γιατρών του Κόσμου: Εμβολιασμένα όλα τα προσφυγόπουλα

Παράλληλα, ο Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα, Νικήτας Κανάκης, μετά τις συζητήσεις που προκλίθηκαν αναφορικά με την υγεία των προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο, με ανάρτησή του στο Facebook διαβεβαίωσε πως λα τα προφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο είναι πλήρως εμβολιασμένα και υγιή.

 Συγκεκριμένα γράφει:

«Στο Ωραιόκαστρο και το κέντρο προσφύγων οι Γιατροί του Κόσμου βρισκόμαστε συνεχώς. Με συνεχή υγειονομική κάλυψη και επιπλέον παιδίατρο έξι μέρες την εβδομάδα! Και η εικόνα από τα ιστορικά και τις μετρήσεις των παιδιών δείχνει έναν παιδικό πληθυσμό απολύτως υγιή!
Οι δε εμβολιασμοί στα παιδιά του κέντρου με την συνεργασία του Υπουργείου Υγείας έγιναν κανονικά.Σε συνδυασμό δε με αυτούς της Ειδομένης από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα στον ίδιο παιδικό πληθυσμό πριν καθιστά τα παιδιά πρόσφυγες, συγκεκριμένα στο Ωραιόκαστρο από τα πιό πλήρως καλυμένα, απο όλα τα κέντρα. 
Αύριο λοιπόν χωρίς φωνές, φασαρίες, και κουβέντες στον αέρα, χωρίς μισσαλοδοξίες και φήμες θα μιλήσουμε για όλα αυτά και όχι μόνο. Και θα βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Γιατί για αυτά τα παιδιά έχουμε την ευθύνη. Και θα υπερασπίστουμε το ανθρώπινο δικαιωμά τους να πάνε σχολείο.
Οπως υπερασπιστήκαμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε για χιλιάδες Ελληνόπουλα που βρίσκουν καταφύγιο στα Πολυιατρεία μας, που στερούνταν τον εμβολιασμό, την ιατρική φροντίδα, τη μέριμνα όλο αυτό τον καιρό Αλήθεια θα τα διώξουμε από τα δημόσια σχολεία?
Γιατί όπου υπάρχουν προβλήματα -και πάντως όχι στο Ωραιόκαστρο- να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε. Και όχι απλά να πετάμε στον κοινωνικό Καιάδα του εξοστρακισμού από τα σχολεία αθώών παιδιών που δεν διάλεξαν ούτε ευθύνονται για την καταστασή τους.
Τα φτωχά παιδιά δεν είναι άρρωστα παιδιά! 
Οποιος έχει αντιρρήσεις φυσικά και έχει κάθε δικαίωμα να τις διατυπώνει και να τις υπερασπίζεται. Αλλά με το θάρρος της γνώμης του και των πραγματικών κινήτρων του και όχι να κρύβεται πίσω από την δήθεν υποκριτική ανησυχία του για την δημόσια υγεία. Ας πεί καθαρά τι πιστεύει και ας μην πλατσουρίζει στα θολά νερά του φόβου για αρρώστιες!
Οποιος επιχειρήσει να διασπείρει φήμες για την υγεία των παιδιών που φροντίζουμε και προστατεύουμε θα μας βρεί απέναντι
Τα υπόλοιπα από αύριο…»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:03