search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:46
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Κεντροαριστερά – Θεοχαρόπουλος: Δεν είναι αρένα ο διάλογος – Το Ποτάμι: Δεν ασχολούμαστε με «διορισμένο βουλευτή»

15.09.2016 10:40
Κεντροαριστερά - Νέος Φορέας: Συγχωνεύονται τα εκλογικά τμήματα Μάνδρας και Ελευσίνας - Media
 
Από το κακό στο χειρότερο φαίνεται ότι πηγαίνει η διαδικασία συγκρότησης ενιαίου φορέα στην Κεντροαριστερά, καθώς διαρκώς ανοίγουν νέα μέτωπα στο πλαίσιο του διαλόγου.
 
Χθες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής Επικρατείας Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στη δημόσια ραδιοφωνία, τόνισε ότι η διαδικασία συγκρότησης ενιαίου πόλου της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να προχωρήσει «ερήμην των πολιτικών και ερήμην των θέσεων» και όρισε ως πολιτικό της πλαίσιο τον σοσιαλδημοκρατικό και κεντροαριστερό χαρακτήρα απορρίπτοντας κάθε προσέγγιση στην Κεντροδεξιά.
 
Παράλληλα, παραδέχθηκε πως δεν είναι θετικές οι εξελίξεις στον διάλογο για την συγκρότηση ενιαίου πόλου της Κεντροαριστεράς και απέδωσε ευθύνες στην ηγεσία του Ποταμιού, που ξαφνικά έθεσε ζητήματα, που δεν είχαν συζητηθεί μέχρι αυτή τη στιγμή, όπως το θέμα της μη αυτόνομης πορείας του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς σε σχέση με την ΝΔ, δηλαδή «της αποκλειστικής μετεκλογικής συνεργασίας με την ΝΔ». Ο κ. Θεοχαρόπουλος αντέδρασε στην πρόταση από το Ποτάμι για κοινή συνέντευξη τύπου των αρχηγών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι αρένα αυτή η διαδικασία, φορέα θέλουμε να φτιάξουμε ενιαίο, της Κεντροαριστεράς, όχι να δώσουμε μία μάχη, που θα διώξει τον κόσμο».
 
Το Ποτάμι αντέδρασε έντονα στα όσα είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τον διορισμένο βουλευτή: Το Ποτάμι όπως και η κοινωνία άλλωστε, δεν ασχολείται με βουλευτές που δεν έχουν ποτέ μετρηθεί στην ψήφο του λαού».
 
Απαντώντας στην ανακοίνωση του Ποταμιού, η ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι «προφανώς σχόλιο αυτού του επιπέδου επιβεβαιώνει ότι οι εκκλήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη για την ενότητα του προοδευτικού χώρου είναι υποκριτικές. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν εκφράζει ούτε και τον κόσμο που παρακολουθεί το Ποτάμι. Διερωτόμαστε άλλωστε ποιοι προοδευτικοί πολίτες μπορούν ακόμη να ανέχονται τέτοια περίσσια αλαζονείας. Κρίμα!».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:43