search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:19
MENU CLOSE

Οι Θεσμοί «παγώνουν» το «πάγωμα» των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

15.09.2016 12:28
Κατρούγκαλος: Δεν ξέρω πότε θα κλείσει η αξιολόγηση, εξαρτάται από τον Τραμπ - Media
 
Τις επιφυλάξεις των Θεσμών έναντι της βασικής εξαγγελίας του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, αυτή του «παγώματος» των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κουαρτέτου που βρίσκονται στην Αθήνα.\
 
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι οι Θεσμοί επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν, ζητώντας πρώτα να μελετήσουν εμπεριστατωμένα στοιχεία και τις τελικές προτάσεις της κυβέρνησης και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν επί του θέματος.
 
Ο κ. Κατρούγκαλος, τόνισε πως τα στοιχεία που ζήτησε το κουαρτέτο θα σταλούν τις επόμενες ημέρες, ενώ σημείωσε πως οι εκπρόσωποι των Θεσμών ήταν εξίσου επιφυλακτικοί και στο δεύτερο αίτημα του Μαξίμου, για την ίδρυση επαγγελματικών ταμείων για τους κλάδους των μηχανικών, δικηγόρων, γιατρών κλπ. Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί μέσω τηλεδιασκέψεων.
 
Ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έθεσε το θέμα της επιβολής πλαφόν ύψους 10% για τις περικοπές στα αναδρομικά, για το οποίο θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση η οποία θα προβλέπει κατώτερη δόση 50 ευρώ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:17