search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:02
MENU CLOSE

Σε «θρίλερ» μετατρέπεται η μάχη για την Προεδρία των ΗΠΑ – Κερδίζει έδαφος ο Τραμπ

15.09.2016 13:57
Σε «θρίλερ» μετατρέπεται η μάχη για την Προεδρία των ΗΠΑ - Κερδίζει έδαφος ο Τραμπ - Media

 

Oι υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής βάσει μιας δημοσκόπησης που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα κι η οποία επιπλέον καταδεικνύει ότι οι υποστηρικτές της πρώην υπουργού Εξωτερικών χάνουν τον ενθουσιασμό τους.

Η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ θα εξασφάλιζαν το ίδιο ποσοστό (42%) μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με αυτήν την δημοσκόπηση που διενήργησε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News και οι New York Times.

Μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων –που δεν είναι όλοι πιθανόν να αλλάξουν γνώμη– η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος καταγράφει έναντι του αντιπάλου της προβάδισμα μόλις 2 ποσοστιαίων μονάδων (41% έναντι 39%).

Ο ενθουσιασμός των υποστηρικτών της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ δείχνει να μειώνεται, ενώ αντιθέτως ο ενθουσιασμός των ψηφοφόρων του μεγιστάνα των ακινήτων παραμένει στα ίδια επίπεδα, σημειώνεται στην έρευνα.

Το ποσοστό των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος που δηλώνει ότι είναι «αρκετά ενθουσιασμένο» κατέγραψε πτώση 13% σε σύγκριση με τον Αύγουστο, ενώ εκείνο των υποστηρικτών των Δημοκρατικών που δηλώνει «πολύ ενθουσιασμένο» μειώθηκε κατά 9%.

«Οι υποστηρικτές του Τραμπ είναι περισσότερο ενθουσιασμένοι» στην ιδέα να σπεύσουν στις κάλπες να τον ψηφίσουν σε σύγκριση με εκείνους της Κλίντον, επισημαίνεται επίσης. Το 45% των ψηφοφόρων του Τραμπ επιβεβαιώνει ότι είναι «πολύ ενθουσιασμένο» στην ιδέα να τον ψηφίσουν έναντι του 36% μεταξύ των υποστηρικτών της Κλίντον.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις στην ραδιοφωνική εκπομπή Tom Joyner Morning Show, η Χίλαρι Κλίντον απάντησε:

«Πάντα το έλεγα ότι θα είναι μια εκλογική αναμέτρηση που θα κριθεί στο νήμα».

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.753 Αμερικανών, μεταξύ αυτών 1.433 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, το διάστημα μεταξύ 9ης και 13ης Σεπτεμβρίου, ένα μέρος της δηλαδή μετά την αδιαθεσία της Χίλαρι Κλίντον στην τελετή μνήμης για τα θύματα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:02