search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:28
MENU CLOSE

«Πονοκέφαλος» στην Apple με τα… πορνογραφικά GIFs στο iMessage

16.09.2016 12:26
«Πονοκέφαλος» στην Apple με τα… πορνογραφικά GIFs στο iMessage - Media
 
Η αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος των iPhone στο iOS 10 έφερε βελτιώσεις στη λειτουργία των κινητών τηλεφώνων της Apple αλλά μια νέα λειτουργία προκάλεσε πονοκέφαλο και αμηχανία στον τεχνολογικό γίγαντα.
 
Στην εφαρμογή iMessage η Apple αποφάσισε να προσθέσει τη δυνατότητα να επισυνάπτονται στα μηνύματα και GIFs, δηλαδή, σύντομες εικόνες με κίνηση. Το κακό είναι ότι κατά την αναζήτηση για GIFs δεν είναι δυνατή η εξαίρεση και αυτών που έχουν πορνογραφικό περιεχόμενο, με αποτέλεσμα μια λέξη αναζήτησης όπως το «μεγάλο» να βγάζει αποτελέσματα… αυστηρώς ακατάλληλα.
 
Σύμφωνα με τον ιστοχώρο The Verge, μια έξαλλη μητέρα κατήγγειλε ότι η οκτάχρονη κόρη της βρέθηκε μπροστά σε GIF που απεικόνιζε fellatio, όταν αναζήτησε ένα GIF με τη λέξη «Huge», προκειμένου να το στείλει στον μπαμπά της. Φαίνεται ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν κι άλλοι χρήστες του iPhone που έκαναν αναβάθμιση λειτουργικού, καθώς πολλά πορνογραφικά GIFs χρησιμοποιούν αθώες λέξεις στην ονομασία τους.
 
Για την ώρα, η Apple προσπαθεί να αποτρέψει περισσότερα σοκ, με το να απαγορεύει λέξεις από την αναζήτηση των GIFs ωστόσο είναι άγνωστο αν μπορεί να βρεθεί ριζική λύση.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15