search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:48
MENU CLOSE

Οι Κούρδοι «πικάρουν» τους Τούρκους με αμερικανικές σημαίες

16.09.2016 17:51
Οι Κούρδοι «πικάρουν» τους Τούρκους με αμερικανικές σημαίες - Media

 

Αμερικανικές σημαίες, ορατές ακόμη και από τα τουρκικά σύνορα, υψώθηκαν σήμερα στο Ταλ Αμπιάντ, στη βόρεια Συρία, μια ζώνη που ελέγχεται από τον αραβοκουρδικό συνασπισμό, ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που θεωρούνται από την Τουρκία παρακλάδι του PKK, ύψωσαν αμερικανικές σημαίες σε τρία σημεία στην κοινότητα Ταλ Αμπιάντ, μετέδωσε εξάλλου το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

Οι σημαίες είναι ορατές από την τουρκική πόλη Ακτσάκαλε, που βρίσκεται στην επαρχία Σανλιούρφα.

Η κοινότητα του Ταλ Αμπιάντ, στην επαρχία της Ράκα, καταλήφθηκε στις 15 Ιουνίου 2015 από τους Κούρδους οι οποίοι στη συνέχεια συμμάχησαν με οργάνωσεις Αράβων ανταρτών και συγκρότησαν, τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS).

Ενώ η Άγκυρα θεωρεί “τρομοκρατική οργάνωση” την YPG, οι χώρες του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ την θεωρούν στρατηγικό εταίρο τους στον αγώνα ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το Ανατολή οι Κούρδοι μαχητές είχαν υψώσει την αμερικανική σημαία και πριν από δύο εβδομάδες όταν απελευθέρωσαν την πόλη Μανμπίτζ από το ΙΚ.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα, εξέφρασε τη λύπη του και κάλεσε τους συμμάχους των ΗΠΑ να υψώνουν τις σημαίες της δικής τους χώρας.

Με την κατάληψη του Ταλ Αμπιάντ, στα μέσα Ιουνίου, οι Κούρδοι της Συρίας απέκοψαν την οδό ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών από την Τουρκία προς τα εδάφη που ελέγχουν στη Συρία, ιδίως τη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσά τους.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:48