search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:26
MENU CLOSE

Ο S&P αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητας της Κύπρου

16.09.2016 18:06
Ο S&P αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητας της Κύπρου - Media

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Κύπρου σε ΒΒ από ΒΒ-, με θετικές προοπτικές. Ο οίκος εκτιμά ότι η δημοσιονομική θεση της Κύπρου θα συνεχίσει να βελτιώνεται τα επόμενα χρόνια και θα είναι σχεδόν ισοσκελισμένη ή πλεονασματική, με το δημόσιο χρέος να μειώνεται σταδιακά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο S&P, η αναβάθμιση του αξιόχρεου της Κύπρου αντανακλά την άποψή του για ισχυρότερη από το αναμενόμενο οικονομική ανάπτυξη και την περαιτέρω μείωση του χρέους της, καθώς και για σταθερή βελτίωση της ποιότητας ενεργητικού των τραπεζών της.

Ο οίκος εκτιμά ότι, μετά από μία βαθιά τριετή ύφεση και έναν ρυθμό ανάπτυξης 1,6% πέρυσι, η κυπριακή οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό περίπου 2,7% φέτος έναντι πρόβλεψης για ανάπτυξη 2% που είχε κάνει τον Μάρτιο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:21