search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:29
MENU CLOSE

Αβραμόπουλος: Τα εξωτερικά σύνορα ενός κράτους μέλους είναι σύνορα όλων των μελών

17.09.2016 13:59
Στο Παγκράτι ψήφισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος - Media

 

«Από την πρώτη στιγμή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει όλα τα Κράτη Μέλη στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, και η Βουλγαρία δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι σημαντικές οι προσπάθειες της Βουλγαρίας και η δέσμευσή της να διασφαλίσει την αποτελεσματική διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στην επείγουσα χρηματοδότηση ύψους 108 εκατομμυρίων ευρώ, μετά από αίτημα της Βουλγαρίας, για την υποστήριξη της διαχείρισης των συνόρων και των μεταναστευτικών ροών.

«Η άμεση ανταπόκρισή μας στα αιτήματα που λάβαμε εχθές το βράδυ από τις βουλγαρικές αρχές αποδεικνύει ότι είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στην παροχή πρόσθετης βοήθειας όταν υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση, και ότι η Βουλγαρία, ως κράτος μέλος πρώτης γραμμής που προστατεύει τα εξωτερικά μας σύνορα, θα λάβει όλη την υποστήριξή μας για να μπορέσει να το κάνει με αποτελεσματικότητα. Αποδεικνύεται, για μια ακόμα φορά, ότι τα εξωτερικά σύνορα ενός κράτους μέλους είναι εξωτερικά σύνορα όλων των κρατών μελών της ΕΕ», επισήμανε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26