22/08/2019 04:39:52

Λαφαζάνης: Η Cosco απαγόρευσε συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Λαφαζάνης: Η Cosco απαγόρευσε συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα - Media

 

Η Cosco αρνήθηκε να παραχωρήσει χώρο του λιμανιού του Πειραιά στο δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας για τη διοργάνωση συναυλίας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα με αφορμή την αυριανή συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του, καταγγέλλει ο γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος κάνει λόγο «μεγάλη πρόκληση σε βάρος της δημοκρατικής Ελλάδας» και για «αυταρχική και προκλητική» απόφαση.

Η πλήρης δήλωση του κ. Λαφαζάνη είναι η εξής:

«Ενώ αυτές τις μέρες, που κλείνουν τρία χρόνια (Κυριακή 18/9) από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από Χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου, ο δημοκρατικός κόσμος τιμά με αγωνιστικές εκδηλώσεις τη μνήμη του Κερατσινιώτη αντιφασίστα, η Κινέζικη Cosco, στην οποία η κυβέρνηση χάρισε με "προίκα" το λιμάνι του Πειραιά, προέβη σε μια μεγάλη πρόκληση σε βάρος της δημοκρατικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η Cosco, με απαντητική επιστολή της, δήλωσε την άρνηση να παραχωρήσει την Κυριακή (18/9) στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας τον χώρο δίπλα στις Πέτρινες Αποθήκες του λιμανιού, προκειμένου να διοργανωθεί συναυλία στη μνήμα του Παύλου Φύσσα, επικαλούμενη, μάλιστα, λόγους "ασφαλείας", κάτι που θα ήταν αδιανόητο να πράξει οποιαδήποτε διοίκηση του δημοσίου στο λιμάνι του Πειραιά.

Η αυταρχική και προκλητική αυτή απόφαση της διοίκηση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και σε ένα τόσο ευαίσθητο δημοκρατικό θέμα, έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες που είχαμε εκφράσει για την τύχη του ΟΛΠ στα χέρια της Cosco.

Γίνεται, μάλλον, προφανές ότι η Cosco επιδιώκει να στεγανοποιήσει το λιμάνι του Πειραιά από την Πειραιώτικη κοινωνία, να το μετατρέψει σε Κινέζικο φέουδο και να το θέσει υπό ιδιόμορφη κατοχή, ενώ σε τελευταία ανάλυση στόχος της είναι να μετατρέψει ολόκληρο τον Πειραιά σε Cosco- town και να τον θέσει υπό τον οικονομικό- πολιτικό έλεγχο της.

Η κυβέρνηση φέρνει πελώριες πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το σκάνδαλο της εκχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco αλλά και ειδικές ευθύνες γιατί τηρεί σιγή ιχθύος για την αυταρχική και προκλητική συμπεριφορά της Cosco απέναντι στο δημοκρατικό αίτημα του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας και για το αντιδημοκρατικό κλείσιμο του λιμανιού.

Ο αυταρχισμός και η κατοχή της Cosco στον Πειραιά δεν θα περάσουν.

Το ιστορικό λιμάνι της χώρας θα αποδοθεί γρήγορα στο λαό με τους αγώνες του».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.