search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:17
MENU CLOSE

Σε εξέλιξη η πορεία καταδίκης Σωματείων και Συνδικάτων κατά της Χρυσής Αυγής (Photos)

17.09.2016 16:02
Σε εξέλιξη η πορεία καταδίκης Σωματείων και Συνδικάτων κατά της Χρυσής Αυγής (Photos) - Media

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αμφιάλης, από Σωματεία και Συνδικάτα του Πειραιά με αφορμή τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους χρυσαυγίτες.

Σύμφωνα με το 902.gr, οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης δονούνται από τα συνθήματα των διαδηλωτών όπως: «Τραμπούκοι δολοφόνοι των εργατών, φασίστες είστε μπράβοι των αφεντικών», «Δουλέμποροι φασίστες χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά, κάνετε τις πλάτες», «Τότε ρουφιάνοι, τώρα χρυσαυγίτες, πάλι θα τσακίσουν οι εργάτες τους φασίστες».

Και συγκέντρωση στην πλατεία Ζαρντέν

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη όπου ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου στο κάλεσμα των σωματείων και των συνδικάτων, του ΕΚ Πειραιά, των συλλογών γυναικών της περιοχής, αλλά και φοιτητικών συλλόγων, κατέκλυσαν την πλατεία και την οδό Παύλου Φύσσα (πρώην Τσαλδάρη).

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Άκης Αντωνίου, πρόεδρος του παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Σήμερα κλείνουμε τρία χρόνια από όταν η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, λίγες μόνο μέρες μετά το μαφιόζικο χτύπημα στο Πέραμα, ενάντια στους πρωτοπόρους κομμουνιστές – συνδικαλιστές της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, δολοφόνησε τον συνάδελφο Παύλο Φύσσα στην Αμφιάλη. Είμαστε εδώ συγκεντρωμένοι για να δείξουμε ότι δεν ξεχνάμε, δεν μας παίρνει από κάτω η καθημερινότητα και τα πολλά προβλήματα που γεννά η αντιλαϊκή πολιτική. Γιατί λαός που ξεχνά ξαναπαθαίνει τα ίδια. Και εμείς με τη στάση και τη δράση μας δεν θα αφήσουμε το αβγό του φιδιού στην ησυχία του. 

(…) Εμείς δεν περιμέναμε όπως οι κυβερνήσεις και η αστική δικαιοσύνη για να μας ανοίξουν τα μάτια για τους Χρυσαυγίτες. Προειδοποιούσαμε για τον χαρακτήρα αυτής της εγκληματική οργάνωσης για το γεγονός ότι η ναζιστική της ιδεολογία αντικειμενικά θα οδηγήσει και οδηγούσε σε εγκληματικές πράξεις σε βάρος αγωνιστών, μεταναστών, βιοπαλαιστών».

Υπενθύμισε τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και προσφύγων υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε την πείρα και με πάλη και με αγώνα δεν θα τους περάσει. Τα φασιστοειδή πήραν ήδη την απάντηση από τα ταξικά συνδικάτα την πήραν στις εργατογειτονιές του Περάματος του Κερατσινίου της Νίκαιας του Πειραιά και αλλού». 

Πηγή: 902.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:17