search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:39
MENU CLOSE

Έκρηξη στο σταθμό τρένων του Νιού Τζέρσεϊ- Δεν υπάρχουν τραυματίες (Photos – Videos)

19.09.2016 06:42
Έκρηξη στο σταθμό τρένων του Νιού Τζέρσεϊ- Δεν υπάρχουν τραυματίες (Photos - Videos) - Media

Εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν μέσα σε ένα σακίδιο που ήταν τοποθετημένο σε κάδο απορριμμάτων κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό και σε ένα μπαρ, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της αμερικανικής πόλης Ελίζαμπεθ, νότια του Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσεϊ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.  Κρις Μπόλγουεϊτζ διευκρίνισε ότι το σακίδιο εντοπίστηκε από δύο άνδρες που είδαν “καλώδια και έναν σωλήνα” και ειδοποίησαν τις αρχές.

Ένα ρομπότ – πυροτεχνουργός χρησιμοποιήθηκε για να κόψει ένα καλώδιο ώστε να απενεργοποιήσει έναν από τους πέντε εκρηκτικούς μηχανισμούς που υπήρχαν μέσα στο σακίδιο.

Από την έκρηξη που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 08:00 ώρα Ελλάδος δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Η έκρηξη οποία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων στις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο, μεταξύ των οποίων η βομβιστική επίθεση το βράδυ του Σαββάτου στο Μανχάταν όπου 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Κατά την εξέταση του σακιδίου, πέντε εκρηκτικοί μηχανισμοί έπεσαν από αυτόν. Αφού αποκλείστηκε η περιοχή το ρομπότ-πυροτεχνουργός χρησιμοποιήθηκε για να κόψει ένα καλώδιο και να απενεργοποιήσει τον μηχανισμό, αλλά κατά λάθος σημειώθηκε έκρηξη, είπε ο δήμαρχος.

“Μπορώ να φανταστώ τι θα συνέβαινε αν και οι πέντε μηχανισμοί εκρήγνυνταν ταυτόχρονα, πόσες ανθρώπινες απώλειες θα θρηνούσαμε”, δήλωσε ο δήμαρχος.

Ο Κρις Μπόλγουεϊτζ είπε ότι δεν είναι σαφές αν το Ελίζαμπεθ, μια πόλη σχεδόν 130.000 κατοίκων, που βρίσκεται 24 χλμ. νοτιοδυτικά του Μανχάταν, θα μπορούσε να αποτελεί ειδικά στόχο επίθεσης ή αν το σακίδιο αφέθηκε εκεί ώστε ο δράστης να διαφύγει της προσοχής των ερευνητών.

Οι αρχές νωρίς σήμερα το πρωί προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν τους άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς που βρέθηκαν μέσα στο σακίδιο, πρόσθεσε ο δήμαρχος.

 

Η στιγμή της έκρηξης

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:39