search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:25
MENU CLOSE

Ανοίγουν 30 ΚΕΠ για «κόκκινα» δάνεια

19.09.2016 08:33
Ανοίγουν  30 ΚΕΠ για «κόκκινα» δάνεια - Media

 

Με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ ύψους 15 εκατ. ευρώ ξεκινούν οι διαδικασίες για τη λειτουργία σε όλη τη χώρα των 30 Κέντρων Ενημέρωσης – Υποστήριξης Δανειοληπτών.

Όπως αναφέρει το www.ethnos.gr, τα ΚΕΥΔ επιδοτούνται με κοινοτικά κονδύλια και το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, δημοσίευσε τη σχετική πρόσκληση ώστε η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους να υποβάλει τις προτάσεις για το στήσιμο του δικτύου σε 24 περιφερειακές ενότητες. Η ΕΓΔΙΧ είναι αρμόδια για τη λειτουργία αυτών των κέντρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 30 ΚΕΥΔ θα ανοίξουν τον Ιανουάριο και θα στελεχωθούν με 120 άτομα. Το κάθε κέντρο θα απασχολεί τουλάχιστον τέσσερα εξειδικευμένα στελέχη (πτυχίο Νομικής, Οικονομικών Επιστημών και Κοινωνικών Επιστημών κ.λπ.) και η πρόσληψή τους θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ. Τα γραφεία θα στεγαστούν σε κτίρια των δήμων, των περιφερειών και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου για την καλύτερη δυνατή εξοικονόμηση πόρων. Θα αποτελούν ουσιαστικά τον οικονομικό και νομικό σύμβουλο των νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών ως προς τη διαχείριση των χρεών τους προς τις τράπεζες.

Αρμοδιότητες

Οπως περιγράφεται στην πρόσκληση του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τα 30 ΚΕΥΔ θα παρέχουν «συμβουλευτικές υπηρεσίες (οικονομικής και νομικής φύσης) και ενημέρωση των πολιτών για θέματα διαχείρισης οφειλών εξυπηρετούμενων ή μη ιδιωτικών δανείων».

 

Που θα λειτουργήσουν

Αττική

Τρία στον Κεντρικό Τομέα

Δύο  στον Βόρειο Τομέα

Από ένα  σε Δυτικό Τομέα, Νότιο Τομέα, Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική

Ένα  στον Πειραιά

 

Θεσσαλονίκη

Τρία  συνολικά

 

Περιφέρεια

Από ένα Κέντρο Ενημέρωσης – Υποστήριξης Δανειοληπτών σε:

Αιτωλοακαρνανία

Αχαΐα

Έβρο

Εύβοια

Ημαθία

Ηράκλειο

Ιωάννινα

Καβάλα

Κοζάνη

Κορινθία

Λάρισα

Μαγνησία

Μεσσηνία

Ρόδο

Σέρρες

Χανια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10