18/09/2019 23:59:30

Πουλήθηκε η Formula 1 για 4,4 δισ. δολάρια - Η δικτατορία τελείωσε λέει ο νέος ιδιοκτήτης

Πουλήθηκε η Formula 1 για 4,4 δισ. δολάρια - Η δικτατορία τελείωσε λέει ο νέος ιδιοκτήτης - Media

 

Η Formula 1 άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς από τα χέρια του Μπέρνι Έκλστοουν, πέρασε στην εταιρεία «Liberty Media» του Αμερικανού μεγιστάνα της καλωδιακής τηλεόρασης, Τζον Μαλόουν. Το κόστος της πώλησης έφθασε τα 4.4 δισεκατομμύρια δολάρια! Η συγκεκριμένη εταιρία, η μεγαλύτερη στον κόσμο που ασχολείται με τα ΜΜΕ και την επικοινωνία, με δραστηριότητα σε 30 χώρες της Ευρώπης, της Νότιας Αμερικής και της Καραϊβικής, είναι, επίσης, ιδιοκτήτρια της ομάδας μπέιζμπολ, Ατλάντα Μπρέιβς.


Ο Τσέις Κάρεϊ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της «21th Century Fox», θα διοριστεί πρόεδρος της Formula 1. Το νέο αφεντικό της Formula μίλησε με τα χειρότερα λόγια για την προηγούμενη διαχείριση, τονίζοντας πως «από μια μορφή δικτατορίας, η διαχείριση θα γίνεται πολύ πιο συλλογικά»!


«Σίγουρα δεν θα πάμε σε κάποιο γραφειοκρατικό μοντέλο διοίκησης, όπου θα χρειάζονται ατέλειωτες ώρες για να παρθεί κάποια απόφαση, αλλά σίγουρα δεν θα ακολουθήσουμε την προηγούμενη διοίκηση, όπου για όλα τα θέματα αποφάσιζε μόνος ένας, χωρίς να δίνει λογαριασμό πουθενά. Αυτό θύμιζε δικτατορία και θα σταματήσει», δήλωσε σχετικά ο 62χρονος Κάρεϊ, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο διοίκησης του Έκλστοουν.


Η πολυεθνική εταιρία, της οποίας, επίσης, ανήκει το «Sirius XM Radio», η «Live Nation Entertainment Company», μερίδιο της «Viacom», της «Time Warner», της «Barnes & Noble» και άλλων, θα αποκτήσει άμεσα τον έλεγχο του 18,7% των μετοχών, και με το υπόλοιπο ποσοστό της όταν κλείσει η συμφωνία το πρώτο τρίμηνο του 2017.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.