25/05/2019 03:28:54

Οι γκρίνιες Μπορίσοφ… έπιασαν τόπο: 108 εκατ. ευρώ στη Βουλγαρία για το προσφυγικό

Οι γκρίνιες Μπορίσοφ… έπιασαν τόπο: 108 εκατ. ευρώ στη Βουλγαρία για το προσφυγικό - Media
 
Φαίνεται ότι οι γκρίνιες του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και οι «αιχμές» του για διακριτική συμπεριφορά της Ε.Ε. υπέρ της Ελλάδας στο θέμα του προσφυγικού έπιασαν τόπο.
 
Επείγουσα χρηματοδότηση ύψους 108 εκατομμυρίων ευρώ προς τη Βουλγαρία για την υποστήριξη της διαχείρισης των συνόρων και των μεταναστευτικών ροών, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των αρχών της Βουλγαρίας.
 
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι «από την πρώτη στιγμή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει όλα τα κράτη-μέλη στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, και η Βουλγαρία δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι σημαντικές οι προσπάθειες της Βουλγαρίας και η δέσμευσή της να διασφαλίσει την αποτελεσματική διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.».
 
Ο κ. Αβραμόπουλος προσέθεσε ότι «η άμεση ανταπόκρισή μας στα αιτήματα που λάβαμε εχθές το βράδυ από τις βουλγαρικές αρχές αποδεικνύει ότι είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στην παροχή πρόσθετης βοήθειας όταν υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση, και ότι η Βουλγαρία, ως κράτος- μέλος πρώτης γραμμής που προστατεύει τα εξωτερικά μας σύνορα, θα λάβει όλη την υποστήριξή μας για να μπορέσει να το κάνει με αποτελεσματικότητα. Αποδεικνύεται, για μια ακόμα φορά, ότι τα εξωτερικά σύνορα ενός κράτους μέλους είναι εξωτερικά σύνορα όλων των κρατών μελών της Ε.Ε.».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.