search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:58
MENU CLOSE

Δέκα βλαβερές χημικές ουσίες στη σκόνη του σπιτιού σας

19.09.2016 14:01
Δέκα βλαβερές χημικές ουσίες στη σκόνη του σπιτιού σας - Media

 

Δέκα χημικές ουσίες οι οποίες είναι επιβλαβείς για την υγεία του ανθρώπου υπάρχουν σε περισσότερο από το 90% των δειγμάτων σκόνης σπιτιών, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Environmental Science and Technology», έχει συλλέξει στοιχεία που δείχνουν τους κινδύνους από την έκθεση σε χημικές ουσίες, τις οποίες αντιμετωπίζουν καθημερινά άνθρωποι στις ανεπτυγμένες χώρες.

Οι χημικές ουσίες προέρχονται από διάφορα προϊόντα που βρίσκονται στα σπίτια, όπως τα παιχνίδια, τα καλλυντικά, τα έπιπλα, τα μαγειρικά σκεύη και τα απορρυπαντικά.

Μια κατηγορία χημικών ουσιών που είναι γνωστές και ως φθαλικές ενώσεις βρίσκονται σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, σύμφωνα με την έρευνα. Αυτή η κατηγορία πιστεύεται ότι είναι από τις πιο επιβλαβείς. Η έκθεση σε φθαλικές ενώσεις μπορεί να διακόψει την λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος, που οδηγεί σε μείωση του IQ και αναπνευστικά προβλήματα, μεταξύ άλλων προβλημάτων, όπως αναφέρουν ερευνητές υγείας.

Οι εξαιρετικά φθοριούχες ουσίες είναι μια άλλη συνηθισμένη κατηγορία στην σκόνη των σπιτιών, η οποία έχει συνδεθεί με τον καρκίνο των νεφρών και των όρχεων. Οι ουσίες αυτές βρίσκονται στα πάντα, σε κινητά τηλέφωνα μέχρι και σε κουτιά πίτσας, σύμφωνα πάντα με την έρευνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:57