search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:41
MENU CLOSE

Έξι tips για καλό και φθηνό laptop

19.09.2016 16:03
Έξι tips για καλό και φθηνό laptop - Media

 

Το παλιό σας laptop θέλει άλλαγμα: αργεί να ανοίξει, αργεί να φορτώσει τα προγράμματα, αργεί να τα ανοίξει… γενικώς αργεί. Ψάχνετε μέσω διαδικτύο ή επισκέπτεστε καταστήματα και αναζητάτε τον αντικαταστάτη για τον υπολογιστή σας. Βρίσκετε διάφορα μοντέλα, διαφόρων εταιρειών, σε διάφορες τιμές. Γενικώς, όμως, το budget σας είναι περιορισμένο και δεν επιθυμείτε να ξοδέψετε πολλά χρήματα για τον καινούργιο υπολογιστή σας. Τι κάνετε, λοιπόν;

Υπάρχουν μερικές συμβουλές που αν τις ακολουθήσετε, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μπορείτε να αγοράσετε έναν καινούργιο υπολογιστή σε καλή τιμή, ο οποίος θα ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις σας και δεν θα σας… κάψει το πορτοφόλι.

Τα tips για την αγορά του καλού και με καλή τιμή laptop υπολογιστή είναι τα παρακάτω:

1. Επαρκής μνήμη: οι περισσότεροι σύγχρονοι laptops διαθέτουν RAM από 4 GB και άνω. Τα 4 GB είναι το κατώτερο όριο, για να μπορεί ο υπολογιστής σας να ανταποκρίνεται στις βασικές σας ανάγκες χωρίς προβλήματα. Από την άλλη, αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε απαιτητικά προγράμματα ή να παίζετε παιχνίδια με υψηλής ανάλυσης γραφικά, θα χρειαστείτε περισσότερη μνήμη και, άρα, ακριβότερο υπολογιστή.

2. Καλός επεξεργαστής: ένας πολυπύρηνος επεξεργαστής με ταχύτητα από 2,0 GHz και άνω προτείνεται από την ίδια τη Microsoft και άλλους κατασκευαστές υπολογιστών και προγραμμάτων για καλή και ομαλή λειτουργία του υπολογιστή. Δείτε το και ως επένδυση, αν και πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι για απλές εργασίες κι ένας μονοπύρηνος επεξεργαστής είναι επαρκής.

3. Μεγάλος αποθηκευτικός χώρος: σκληρός δίσκος κάτων των 320 GB δεν κρίνεται επαρκής πλέον, καθώς ακόμα και η απλή χρήση του υπολογιστή απαιτεί σχετικά μεγάλο αποθηκευτικό χώρο. Επίσης, όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα περιστροφής του δίσκου (στροφές ανά λεπτό) τόσο καλύτερη η απόκρισή του. Το κατώτατο όριο θεωρούνται οι 5.400 στροφές ανά λεπτό.

4. Αποφύγετε τους υπολογιστές με πολλά προγράμματα του κατασκευαστή: όσο λιγότερο φορτωμένος είναι ο laptop σας από διάφορα προγράμματα που οι κατασκευαστές προσθέτουν στο βασικό λειτουργικό, τόσο πιο γρήγορος και χωρίς… σκαμπανεβάσματα είναι. Αν, πάλι, αγοράσετε υπολογιστή με πολλά bloatware, υπάρχουν προγράμματα για τον εντοπισμό και απομάκρυνσή τους.

5. Σκεφθείτε ένα Chromebook: τα Chromebooks είναι laptops που χρησιμοποιούν ως λειτουργικό το ChromeOS της Google. Στην ουσία, τα πάντα γίνονται online και στο cloud. Αν αυτό δεν σας ενοχλεί, σκεφθείτε αυτή την εναλλακτική, καθώς τα Chromebooks έχουν γενικώς ανταγωνιστικές τιμές.

6. Δοκιμή πριν την αγορά: πριν αγοράσετε το νέο σας laptop καλό είναι να το δοκιμάσετε, καθώς κάπως έτσι θα δείτε αν ο υπολογιστής και η λειτουργία του σας ταιριάζει, αν η οθόνη σας κάνει κλπ.

Αυτά και καλές αγορές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:40