17/11/2019 13:41:26

Σχολεία στην Τουρκία αναβιώνουν το αποτυχημένο πραξικόπημα (Photo)

 Σχολεία στην Τουρκία αναβιώνουν το αποτυχημένο πραξικόπημα (Photo) - Media

Μπορεί να έχουν περάσει δύο μήνες από την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία, αλλά από ότι φαίνεται το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας δεν έχασε χρόνο και έδωσε οδηγίες σε σχολεία στα βοριοδυτικά της χώρας ώστε τα παιδιά να αναπαραστήσουν το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.  

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν, η αναπαράσταση διοργανώθηκε σε δημοτικό σχολείο στην περιφέρεια του Οσμάνγκαζι. Ορισμένα από τα  παιδιά του σχολείου ντύθηκαν με στολές παραλλαγής μπαίνοντας στον «ρόλο» των στρατιωτών που συμμετείχαν στην προσπάθεια πραξικοπήματος του Ιουλίου, ενώ άλλα παιδιά, κρατώντας τουρκικές σημαίες στα χέρια τους, έπαιζαν τους πολίτες οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους για να εμποδίσουν το πραξικόπημα.

«Οι προδότες ήθελαν να κλέψουν το μέλλον των παιδιών μας. Ωστόσο, λόγω της στάσης των ανθρώπων δεν μπόρεσαν να εκπληρώσουν την προδοτική τους αυτή πράξη» είπε στους μαθητές, στους γονείς και τους δασκάλους που παρακολούθησαν την εκδήλωση ο διευθυντής του σχολείου Χιλμί Σεβιμ. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.