search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:54
MENU CLOSE

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι «νέοι καναλάρχες» – Μαζί και Παππάς και Κρέτσος

20.09.2016 09:46
Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι  «νέοι καναλάρχες» - Μαζί και Παππάς και Κρέτσος  - Media

 

Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα παρουσιαστούν και θα κατεθέσουν οι τέσσερις υπερθεματιστές των τηλεοπτικών αδειών (Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού, Μαρινάκης). Στην Επιτροπή θα παραστούν ακόμη και θα την ενημερώσουν τόσο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς όσο και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος καθώς έγινε δεκτό από την πλειοψηφία το σχετικό αίτημα της αντιπολίτευσης.

Το αίτημα για την παρουσία ενώπιον της Θεσμών και Διαφάνειας των τεσσάρων υπερθεματιστών του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών υπέβαλλαν οι βουλευτές από το “γαλάζιο” στρατόπεδο, οι οποίοι επικαλέστηκαν δημοσιεύματα και ρεπορτάζ για την προέλευση των χρημάτων του Χρ. καλογρίτσα αλλά και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το “θερμόμετρο” της έντασης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ανέβηκε καθώς αρχικά η πρόεδρος της Επιτροπής Τασια Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι το αίτημα της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να γίνει δεκτό καθώς η Επιτροπή δεν είναι αρμόδια, λέγοντας παράλληλα ότι η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια να κρίνει τον διαγωνισμό ενώ διέκοψε για λίγα λεπτά την συνεδρίαση προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση.

Τελικά η πρόεδρος της Επιτροπής έκανε δεκτό το αίτημα της αντιπολίτευσης για την κλήση στην Θεσμών και Διαφάνειας των τεσσάρων υπερθεματιστών με βάση τον κανονισμο που δίνει δικαίωμα στα 2/5 των βουλευτών να ζητούν την κλήση προσώπων, ανακοινώνοντας πως θα πραγματοποιηθούν δυο συνεδριάσεις με διαφορά μεταξύ τους ενός μήνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:53