20/07/2019 13:58:27

«Προσοχή, οι καθηγητές οπλοφορούν!» (Photo)

«Προσοχή, οι καθηγητές οπλοφορούν!» (Photo) - Media

 

To ότι το ζήτημα της οπλοκατοχής και οπλοφορίας στις ΗΠΑ αποτελεί ένα θέμα με φανατικούς υποστηρικτές και φανατικούς αντιπάλους. Οι υποστηρικτές θεωρούν ότι το ίδιο το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει την οπλοφορία στους πολίτες της χώρας, ενώ οι αντίπαλοι θεωρούν ότι το ανεξέλγκτο δικαίωμα οπλοκατοχής και οπλοφορίας -ακόμα και βαρέως οπλισμού...- οδηγεί σε αιματοχυσίες.

Για την ώρα δεν φαίνεται να μπορεί να βρεθεί μέση λύση. Προφανώς γι' αυτό το λόγο και η Ανεξάρτητη Σχολική Περιοχή Μεντίνα στο Τέξας αποφάσισε να πάει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα: τοποθέτησε στα σχολεία της περιοχής πινακίδες οι οποίες αναγράφουν: "Προσοχή: Παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι οι καθηγητές στα σχολεία της Ανεξάρτητης Σχολικής Περιοχής Μεντίνα μπορεί να οπλοφορούν και θα χρησιμοποιήσουν αναγκαία βία για να προστατεύσουν τους μαθητές τους".

Ο προϊστάμενος εκπαίδευσης της περιοχής εξήγησε ότι δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη αφορμή για τις πινακίδες, "απλώς το γενικό κλίμα", ενώ εκτίμησε ότι οι προειδοποιήσεις θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά έναντι περιστατικών βίας μέσα στα σχολεία. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι απόψεις πολλών γονέων της περιοχής...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.