search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:02
MENU CLOSE

Ο Πούτιν θέλει στη Συρία τους Αμερικανούς ως “φρουρούς” σε αυτοκινητοπομπές ανθρωπιστικής βοήθειας

22.09.2016 05:10
Ο Πούτιν θέλει στη Συρία τους Αμερικανούς ως "φρουρούς" σε αυτοκινητοπομπές ανθρωπιστικής βοήθειας - Media

 

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να προστατέψουν τις αυτοκινητοπομπές ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μετά από συνάντηση μαζί του στη Μόσχα.

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες διαφωνούν για την ευθύνη της καταστροφής από επίθεση μιας αυτοκινητοπομπής κοντά στο Χαλέπι τη Δευτέρα, η οποία διέκοψε την συμφωνία εκεχειρίας στη χώρα. Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η ευθύνη ανήκει σε ρωσικά μαχητικά, το οποίο αρνείται η Μόσχα, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε χθες ότι ένα μη επανδρωμένο σκάφος των ΗΠΑ βρισκόταν στην περιοχή όταν έγινε η επίθεση.

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος συναντήθηκε ιδιαιτέρως με τον Πούτιν για περίπου μία ώρα χθες, είπε ότι ο Ρώσος ηγέτης αρνείται την συμμετοχή της Ρωσίας στο συμβάν και πρόσθεσε ότι ο Πούτιν έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την επανεγκατάσταση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Συρία.

Η επιθυμία του Πούτιν, είπε ο αντικαγκελάριος, είναι “να μην είναι διαθέσιμη μόνο η Ρωσία με τις δικές της δυνάμεις για την παρακολούθηση τέτοιων αποστολών”, αλλά να συμμετέχουν και οι ΗΠΑ.

“Αυτό αποτελεί μία από τις μεγάλες διαφωνίες – ότι οι Αμερικανοί δεν είναι διατεθειμένοι να το κάνουν αυτό – τουλάχιστον μέχρι στιγμής”, πρόσθεσε ο Γκάμπριελ, ο οποίος προέτρεψε τον Ρώσο ηγέτη να χρησιμοποιήσει το κύρος του για να πείσει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να αποκλιμακώσει την ένταση στη Συρία.

Η Γερμανία πιστεύει ότι ο συριακός στρατός συμμετείχε στην επίθεση, είπε ο Γκάμπριελ στον Πούτιν. “Ασφαλώς δεν συμφωνήσαμε σε αυτό το θέμα”, δήλωσε στον τύπο ο Γκάμπριελ.

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, βρίσκεται σε διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα (21-22/9) για συναντήσεις με αντιπροσώπους γερμανικών εταιρειών στη χώρα και με μέλη της ρωσικής κυβέρνησης, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου στο πρακτορείο Sputnik.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:59