search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:07
MENU CLOSE

Χάος στους δρόμους της Β.Καρολίνας μετά τη δολοφονία Αφροαμερικανού – Ο στρατός κατεβαίνει στο δρόμο (Photos – Video)

22.09.2016 05:19
Χάος στους δρόμους της Β.Καρολίνας μετά τη δολοφονία Αφροαμερικανού - Ο στρατός κατεβαίνει στο δρόμο (Photos - Video) - Media

 Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το νέο «κύμα» βίας κατά αφροαμερικανών πολιτών. Στη Βόρεια Καρολίνα  ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στη διάρκεια διαδηλώσεων στην πόλη Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα, ένας διαδηλωτής πυροβολήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη διάρκεια ταραχών που έγιναν για δεύτερη νύχτα στην πόλη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Η αστυνομία προσπάθησε να επιβάλλει την τάξη στην πόλη, μετά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά το θανάσιμο τραυματισμό 43χρονου Αφροαμερικάνου από αστυνομικά πυρά, κάτω από συνθήκες που δεν ακόμη διευκρινιστεί.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ δυνάμεις της εθνοφυλακής και της πολιτειακής αστυνομίας θα αναπτυχθούν σε αυτή, προκειμένου να διασφαλίσουν την τήρηση της τάξης, στο πλευρό της τοπικής αστυνομίας.

Ο τοπικός αρχηγός της αστυνομίας είχε αρχικά δηλώσει ότι ένας άνθρωπος που πυροβολήθηκε στη διάρκεια των επεισοδίων είχε πεθάνει. Αργότερα, αξιωματούχοι της πόλης σε ανάρτησή τους, στο Twitter ανέφεραν ότι ο διαδηλωτής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και η ζωή του, υποστηρίζεται μηχανικά.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε μονάδες της εθνοφρουράς, αλλά και της πολιτειακής αστυνομίας θα αναπτυχθούν στην πόλη Σάρλοτ, της Βόρειας Καρολίνας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση κοινωνικής αναταραχής και οι διαδηλώσεις, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας.

Οι δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένας άνδρας τραυματίσθηκε από σφαίρα και ότι βρίσκεται «υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά δεν έχει πεθάνει», αφού προηγουμένως είχαν ανακοινώσει ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων «μεταξύ πολιτών».

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP), ο οποίος βρισκόταν στον τόπο της διαδήλωσης, δήλωσε ότι είδε έναν άνδρα να πέφτει, προφανώς τραυματισμένος από σφαίρα, και να αιμορραγεί ακατάσχετα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν εκατοντάδες διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες και πέταξαν αντικείμενα κατά των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες έκαναν χρήση διακρυγόνων, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.

Ο λόγος της οργής των διαδηλωτών είναι ο θάνατος του Κιθ Λαμόντ Σκοτ, μαύρου 43 ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Σκοτ τραυματίσθηκε θανάσιμα από σφαίρα όταν αρνήθηκε να αφήσει το περίστοφό του. Άτομα του περιβάλλοντός του δηλώνουν αντίθετα ότι δεν κρατούσε παρά ένα βιβλίο.

Στον τόπο του φονικού συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι θρησκευτικών κοινοτήτων, μέλη οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάτοικοι.

Το όπλο είναι «ψέμα», δήλωσε στο AFP γειτόνισσα του Σκοτ.

«Αφαίρεσαν το βιβλίο και το αντικατέστησαν με ένα περίστροφο. Ο άνδρας αυτός καθόταν εδώ κάθε μέρα περιμένοντας το σχολικό λεωφορείο του γιου του», είπε.

Ο θάνατος του Κιθ Λαμόντ Σκοτ, ο τελευταίος μίας σειράς ανάλογων περιστατικών στις ΗΠΑ, προκάλεσε μία πρώτη διαμαρτυρία των κατοίκων από το βράδυ της Τρίτης. Όμως, την αρχικά ειρηνική διαμαρτυρία ακολούθησαν βίαια επεισόδια κατά τα οποία 16 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, καθώς και άγνωστος αριθμός διαδηλωτών.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:05