search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:28
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-09-2016

22.09.2016 05:51
Οι εφημερίδες σήμερα - Media

 

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-09-2016.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Η Ντέλια στο…μνημόσυνο της μεσαίας τάξης”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “βόμβα στον κατώτατο μισθό αλλά και στα επιδόματα της καλοκαιρινής άδειας, του Πάσχα και των Χριστουγέννων (13ος και 14ος μισθός) έλαβε χθες η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου, καθώς αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων να μη γίνει καμιά περικοπή στις συγκεκριμένες αποδοχές”.

 

ΕΘΝΟΣ: “Κλείδωσαν οι αυξήσεις στις εισφορές”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “αλλάζει για άλλη μια φορά ο χάρτης των εισφορών για αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες (ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων). Η ψήφιση των προαπαιτουμένων που είχαν μείνει εκκρεμή από την πρώτη αξιολόγηση βάζει τις τελευταίες …πινελιές στον ασφαλιστικό νόμο και “κλειδώνει” το νέο καθεστώς των εισφορών για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης”.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Ψαλίδι 50 ευρώ στις επικουρικές λόγω αναδρομικών”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “έξτρα μείωση που σύμφωνα με πληροφορίες θα φτάνει τα 50 ευρώ το μήνα, λόγω αναδρομικών κρατήσεων, θα επιβάλλεται από τον Νοέμβριο σε 250.000 επικουρικές συντάξεις. Στη λύση αυτή αντί μιας ακόμη μεγαλύτερης περικοπής που θα εξαφάνιζε τις συντάξεις, αν εφαρμοζόταν η αρχική ρύθμιση, φαίνεται να καταλήγουν το υπουργείο Εργασίας με την τρόικα”.

 

ΕΣΤΙΑ: “Τομή από την Αγγλία για το προσφυγική. Μια διαφορετική πρότασις από την Τερέζα Μαίη”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η τοποθέτησις της νέας Πρωθυπουργού της Βρεταννίας στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών δεν υπήρξε μόνο συγκροτημένη, αλλά και εξόχως ενδιαφέρουσα στο ζήτημα του προσφυγικού που κατατρύχει την Ευρώπη. Η Τερέζα Μαίη ανέπτυξε μια στρατηγική η βασική ιδέα της οποίας κινείται στο ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να αντιμετωπίζει το προσφυγικό κύμα, ή εκείνο των οικονομικών μεταναστών, επί των εδαφών της. Αλλά στηρίζοντας ή συνεπικουρώντας τις χώρες εκείνες της Αφρικής ή της Μέσης Ανατολής-Ασίας που δέχονται το κύμα”.

 

Η ΑΥΓΗ: “Εξ ιδίων τα αλλότρια. Η επιχείρηση συμψηφισμού της “γαλάζιας” διαπλοκής”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “εμμένοντας στην ανάγκη να εφαρμοστεί η νομιμότητα έπειτα από 27 χρόνια και να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι όροι του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες απαντά στις συντονισμένες επιθέσεις αντιπολίτευσης και καναλαρχών η κυβέρνηση, διαμηνύοντας ότι δεν έχει προστατευόμενους”.

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Απειλές, ψέματα και συνωμοσίες”.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “σχέδιο ανατροπής της από πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες καταγέλλουν κυβερνητικά στελέχη με αιχμή τις τηλεοπτικές άδειες. Στον χορό της αντιπαράθεσης μπαίνουν τα κάθε είδους “θαλασσοδάνεια”, ενώ η Ν.Δ. ελπίζει σε ακύρωση του διαγωνισμού. Δυσφορία προκαλούν σε τραπεζικούς κύκλους τα δημοσιεύματα για την Τρ.Αττικής, οι οποίοι μιλούν για “υπερβολές”.

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Μειώθηκαν τα μετρητά, αυξήθηκαν τα έσοδα. Υπερδιπλασιάστηκαν οι εισπράξεις του ΦΠΑ στα τουριστικά νησιά”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “η επέκταση των συναλλαγών μέσω “πλαστικού χρήματος” , αλλά και η εντατικοποίηση των ελέγχων από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, είχαν ως αποτέλεσμα τα έσοδα από ΦΠΑ σε τουριστικά νησιά να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία τον Αύγουστο”.

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Υλοποιεί το σχεδιασμό του κεφαλαίου κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “με κοκορομαχίες στα “σημεία” προσπάθησαν η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα να κρύψουν ότι όλοι “δουλεύουν” για τα συμφέροντα του κεφαλαίου”.

 

ΤΑ ΝΕΑ: “Ξηλώνεται το πουλόβερ”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σε αχαρτογράφητο ναρκοπέδιο μοιάζει να κινείται η κυβέρνηση, καθώς δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο που συνοδεύει τον διαβόητο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με την προκλητική εύνοια ημετέρων. Η πολιτική ένταση που προκαλεί το σύνθετο αυτό πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο σε σκληρές αντιπαραθέσεις με την αντιπολίτευση, αλλά φαίνεται πως αρχίζει να προκαλεί διαλυτικά φαινόμενα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Εμφανής πλέον ο κίνδυνος να αρχίσει το ξήλωμα του κυβερνητικού πουλόβερ”.

 

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “‘Άγιο ” σκότος. Αποφασισμένος να βάλει φρένο στη διδασκαλία-κατήχηση στα σχολεία και στις αναχρονιστικές αντιλήψεις ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “η αρχή έγινε όταν το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να αλλάξει τον “κλασικό” ομολογιακό χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, και να προσδώσει στο μάθημα τον προσανατολισμό της θρησκειολογίας με έμφαση στην ιδιαίτερη παρουσίαση του πολιτισμικού ρόλου της Ορθοδοξίας στη χώρα μας”.

 

kontranews: “Αηδία! Κάθε μέρα τα κανάλια μας ταΐζουν Καλογρίτσα λες και δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα στον τόπο που χάνεται”.

Η εφημερίδα σημειώνει και διερωτάται: “η μπόχα και η αηδία, που εκπέμπουν τα κανάλια της διαπλοκής, προκαλούν ασφυξία στην κοινωνία και δηλητηριάζουν καθημερινά τη δημόσια ζωή. Δικαιολογημένα ο κόσμος διερωτάται, αυτή η χώρα έχει λύσει όλα τα καυτά προβλήματα και τα κανάλια έχουν την πολυτέλεια να ασχολούνται εδώ και ένα μήνα αποκλειστικά με τον Χρ. Καλογρίτσα και τον συνέταιρό του Σπ. Καραμπάτσο;”.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Ανάκριση” στο City. Οι fund managers ανησυχούν για τα “κόκκινα δάνεια” και την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ικανοποιητικά εξελίσσεται από χθες το ελληνικό roadshow στη βρετανική πρωτεύουσα. Τα ραντεβού ήταν τελικώς πυκνά, το ενδιαφέρον ικανοποιητικό μολονότι τα προηγούμενα roadshows δεν προϊδέαζαν αντιστοίχως, σημειώνουν έγκυροι χρηματιστηριακοί παράγοντες που βρέθηκαν χθες και σήμερα στο Λονδίνο”.

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Εταιρεία με μια “στάση”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “τη δυνατότητα ίδρυσής τους με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο θα έχουν σύντομα οι επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα προωθείται ένα ευρύτερα απλουστευτικό πλαίσιο και για όσες θα ιδρύονται με τον συμβατικό τρόπο. Αυτό προβλέπει σχετικό σχέδιο νόμου που έθεσε χθες σε καθεστώς δημόσιας διαβούλευσης το υπουργείο Οικονομίας’.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:28