search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:39
MENU CLOSE

Έφοδος “Ρουβίκωνα” σε γραφεία του υπ.Μεταφορών- Μήνυμα προς τους ελεγκτές (Video)

22.09.2016 09:43
Έφοδος "Ρουβίκωνα" σε γραφεία του υπ.Μεταφορών- Μήνυμα προς τους ελεγκτές (Video) - Media

 

Μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας “Ρουβίκωνας” εισέβαλαν το πρωί σε γραφεία του υπουργείου Μεταφορών στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, με το αίτημα των δωρεάν μεταφορών στα μέσα συγκοινωνίας, αλλά απευθύνοντας και  “μήνυμα” κατά των ελεγκτών στα μέσα μεταφοράς.

Σε κείμενο που ανήρτησαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν: «Καταλάβαμε συμβολικά τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών στην πλατεία Συντάγματος για να δώσουμε αυτά τα μηνύματα αλλά και ένα μήνυμα ακόμα, προς τους ίδιους τους ελεγκτές.

Κάθε φορά που βρίσκεστε απέναντι σε ένα ‘κυνηγημένο ζώο’ που δεν είχε το 1,40 ευρώ εσείς επιλέγετε να δείτε ένα παραβάτη, έναν κλέφτη, έναν που υπάγεται στο πρωτόκολλο του προστίμου.

Σας καλούμε να αρνηθείτε το ρόλο σας, να αρνηθείτε αυτή τη δουλειά, να αφήνετε τους ‘παραβάτες’ δηλαδή τους φτωχούς να την σκαπουλάρουν. Έτσι απλά.

Καλούμε επίσης τους άλλους εργαζόμενους και τα σωματεία των συγκοινωνιών να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο θέμα. Τους καλούμε να συνταχθούν με τα συμφέροντα της βάσης, των επιβατών να παλέψουν στην πράξη και με έργα για ελεύθερες μετακινήσεις για όλους.

Καλούμε τους επιβάτες, τον καθένα, να δείξει την αλληλεγγύη του δίνοντας με το τέλος της διαδρομής το εισιτήριο του σε άλλον επιβάτη, επεμβαίνοντας κάθε φορά που ελεγκτές τραμπουκίζουν, ενημερώνοντας για την παρουσία ελεγκτών σε σταθμούς και μέσα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:38