search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:02
MENU CLOSE

Σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ: Κλείνουν 52 αστυνομικά τμήματα

22.09.2016 15:22
«Λερναία Ύδρα»: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για ληστείες και ναρκωτικά - Συλλήψεις 138 ατόμων - Media

 

Επισημοποιήθηκε η συγχώνευση και κατάργηση αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών, ενίσχυση των ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος), κατά τη διάρκεια παρουσίασης του νέου σχεδιασμού των υπηρεσιών της αστυνομίας από τον αναπληρωτή υπουργό, γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Σκοπός του νέου σχεδιασμού είναι η εξοικονόμηση δυνάμεων και η βελτίωση της αστυνόμευσης.

Η νέα αναδιάρθρωση θα έχει και οικονομικό όφελος καθώς υπολογίζεται ότι θα υπάρξει μείωση κατά 10% των καταβαλλόμενων μισθωμάτων χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα λειτουργίας των υπηρεσιών που συγχωνεύονται, σύμφωνα με την παρουσίαση.

Απ’ όλη αυτή την διαδικασία στην Αττική από 240 αστυνομικά τμήματα θα μείνουν 188.

Τα αστυνομικά τμήματα που συγχωνεύονται

Κάποια από τα αστυνομικά τμήματα που συγχωνεύονται είναι τα Αστυνομικά Τμήματα Μοσχάτου-Ταύρου, Δραπετσώνας-Κερατσινίου, Καλλίπολης Πειραιά-Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Ερυθραίας – Κηφισιάς, Παπάγου – Χολαργού, Βούλας – Βουλιαγμένης, Νέας Χαλκηδόνας και Νέας Φιλαδέλφειας. 

Σύμφωνα με τον Κ. Τσουβάλα, δεν καταργείται το Α.Τ Εξαρχείων, επαναλειτουργεί το Α.Τ Ιερισσού Χαλκιδικής που είχε καεί ενώ σύμφωνα με τον υπουργό, η αναδιάρθρωση γίνεται καθώς νέες απειλές και κίνδυνοι δημιουργούν πρωτόγνωρες καταστάσεις και για το λόγο αυτό απαιτείται ευελιξία και αποτελεσματικότητα στην ΕΛ.ΑΣ.

Επιπλέον, ανακοίνωσε το διαγωνισμό για την αγορά 400 μοτοσικλετών και περιπολικών με ευρωπαϊκά κονδύλια και την απορρόφηση ενός κονδυλίου 13.000.000 ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά άλλων τύπων αυτοκινήτων που θα ενισχύσουν το έργο της Αστυνομίας. 

Επεσήμαναν τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας που διαθέτει αστυνομικούς για τη φρούρηση υψηλών προσώπων αναφέροντας ότι μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα δημιουργηθούν 30 ΟΠΚΕ σε όλη την Αττική με τους 700 αστυνομικούς που θα φύγουν από τη φύλαξη επισήμων.

Ο υπουργός μίλησε για την κατάργηση των υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών στους νομούς της επαρχίας, τονίζοντας ότι θα γίνει γιατί διαθέτουν μεγάλο αριθμό αστυνομικών και θα ενταχθούν στις διευθύνσεις του κάθε νομού με διευρυμένο αντικείμενο. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:01