search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:04
MENU CLOSE

«Πυρά» Βουδούρη κατά Μουζάλα για «παράλληλο σύστημα » και «φαραωνικά σχέδια»

23.09.2016 05:21
«Πυρά» Βουδούρη κατά Μουζάλα για «παράλληλο σύστημα » και «φαραωνικά σχέδια» - Media

 

Δέκα μέρες μετά την παραίτησή του, ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας Υποδοχής Οδυσσέας Βουδούρης μίλησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για «παράλληλο σύστημα Μουζάλα» αποδίδοντας στον έως πρότινος προϊστάμενό του αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής «φαραωνικά σχέδια» και «ακατανόητες καθυστερήσεις» που θα οδηγήσουν σε απευθείας αναθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τη χειμερινή στέγαση των προσφύγων.

Ο κ. Βουδούρης περιέγραψε ως εφιαλτικό το πεντάμηνο της παραμονής του στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ειδικά το διάστημα μετά τον Ιούνιο, όταν θέλησε να πάρει πρωτοβουλίες και να ασκήσει πολιτική σε ολόκληρο το σύστημα υποδοχής των προσφύγων. Τότε που ο κ. Μουζάλας και οι προσωπικοί του σύμβουλοι άρχισαν με προφορικές εντολές και ολιγόλογα σημειώματα να του ακυρώνουν κάθε κίνηση, όπως εκείνη για την πρόσληψη 118 ατόμων από την Υπατη Αρμοστεία που θα μπορούσαν να προσφέρουν έργο στις δομές φιλοξενίας.

«Δεν μπορούσα να μείνω άλλο σε ένα υπουργείο όπου κυριαρχούν οι σκιές», είπε ο κ. Βουδούρης προσθέτοντας ότι δεν του επετράπη να υλοποιήσει καν τη δέσμευσή του να δημιουργηθούν προστατευόμενες ζώνες για ασυνόδευτους ανηλίκους οι οποίοι συνεχίζουν να μένουν υπό καθεστώς κράτησης. Εκεί που, μοιραία, επικεντρώθηκε η κριτική Βουδούρη ήταν σε θέματα οικονομικής διαχείρισης όπως την ασκεί μέσω των συμβούλων του ο κ. Μουζάλας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33