search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:56
MENU CLOSE

Κάνουν τα μυαλά μας τηλεκοντρόλ!!!

25.06.2011 00:36
Κάνουν τα μυαλά μας τηλεκοντρόλ!!! - Media

Η κουβέντα για τις… μετρήσεις στα media είναι πάντα στο προσκήνιο και… σχεδόν πάντα φέρνει σκληρές αντεγκλήσεις για τηντελική αποτύπωση της μέτρησης και ιδιαίτερα για το αν κάποι­ος μπορεί να «πειράξει» τα αποτελέσματα.

Η κουβέντα για τις… μετρήσεις στα media είναι πάντα στο προσκήνιο και… σχεδόν πάντα φέρνει σκληρές αντεγκλήσεις για την τελική αποτύπωση της μέτρησης και ιδιαίτερα για το αν κάποι­ος μπορεί να «πειράξει» τα αποτελέσματα.

Αν κάποιος όμως έλεγε ότι στο μέλλον τα μηχανήματα των μετρήσεων θα είναι άχρη­στα αφού τις μετρήσεις θα τις κάνει ο ίδιος ο άνθρωπος μέσω των εγκεφαλικών κυττά­ρων του, τότε το πράγμα σίγουρα παίρνει άλλη τροπή.

Η εταιρεία Nielsen, που ειδικεύεται πα­γκόσμια στις μιντιακές μετρήσεις, συμφώ­νησε στην εξαγορά της NeuroFocus, πρω­τοπόρας εταιρείας στη χρήση των νευροεπιστημών στον τομέα της διαφήμισης και των ΜΜΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της MediaDailyNews, αναφέρει η έκδοση του ΙΟΜ «ΕνδιάΜΕΣΑ».

Επισήμως η εταιρεία δεν έχει σχολιά­σει την είδηση, ωστόσο είναι γνωστό ότι μερίδιο μετοχών στη NeuroFocus κατέχει από το 2008. Αξίζει να σημειωθεί ότι η NeuroFocus έχει ανακοινώσει την εύρεση μίας νέας τεχνολογίας, η οποία δίνει τη δυνατότητα να «διαβάζει τη σκέψη σου».

Αυτή η τεχνολογία ονομάζεται Mynd και, όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι, μπορεί να διαβάσει και να ερμηνεύσει τα ηλεκτρικά σήματα που εκπέμπει ο ανθρώπινος εγκέ­φαλος σε βαθμό που μπορεί να χαρακτη­ριστεί ιατρικός και μάλιστα, όπως ισχυρίζο­νται οι άνθρωποι της εταιρείας, θα μπορού­σε κάποια στιγμή να χρησιμοποιηθεί από ΑΜΕΑ στην προσπάθειά τους να χρησιμο­ποιήσουν μηχανήματα.

Το Mynd έχει, επίσης, τη δυνατότητα να συνδεθεί μέσω bluetooth με τις μιντιακές συσκευές που χρησιμοποιούν στην καθη­μερινότητά τους όλοι οι άνθρωποι.

Πάντως ποια ακριβώς χρήση σκοπεύει να κάνει η Nielsen – εφόσον εξαγοράσει τη NeuroFocus – της νέας αυτής τεχνολογίας που θυμίζει ταινίες επιστημονικής φαντα­σίας, παραμένει ακόμη άγνωστο. Αυτό που λένε μέχρι στιγμής οι δυο πλευρές, είναι ότι η συνεργασία τους θα εστιαστεί στην ανάπτυξη νέων μορφών μετρήσεων με βά­ση τις τελευταίες εξελίξεις στις νευροεπιστήμες. Πάντως, ακόμα και αυτό ακούγεται τρομακτικό…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:55