search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:35
MENU CLOSE

Η Αυστραλία… φεύγει από τη θέση της!

23.09.2016 14:07
Κορωνοϊός: Κυρήχθηκε σε «κατάσταση καταστροφής» η Βικτώρια - Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα - Media

 

Η Αυστραλία είναι μια χώρα που κυριολεκτικά… δεν κάθεται στη θέση της!

Λόγω της κίνησης των τεκτονικών πλακών, η τεράστια νησιωτική χώρα μετακινείται προς τα βόρεια -με μια ελαφρά κίνηση όπως του ρολογιού…- κατά περίπου επτά εκατοστά το χρόνο, όπως φαίνεται και από αυτή την απεικόνιση των NY Times.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο οι συντεταγμένες κάθε σημείο πάνω στη χώρα αλλάζουν ελαφρά. Για την ακρίβεια, κατά τα τελευταία 50 χρόνια η Αυστραλία έχει αλλάξει θέση τέσσερις φορές στο χάρτη.

Το ίδιο θα συμβεί και στο τέλος του χρόνου, όταν η χώρα θα μετακινηθεί κατά 1,5 μέτρα προς τα βόρεια, υποχρεώνοντας σε νέα αλλαγή των συντεταγμένων.

Αυτό γίνεται καθώς τα GPS απαιτούν τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια για να δουλέψουν σωστά και όταν μια χώρα… ανεβαίνει κατά 1,5 μέτρα, χρειάζεται άμεση προσαρμογή, ώστε να αποφευχθούν -ακόμα και σημαντικά- ατυχήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:34