search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:23
MENU CLOSE

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για το «ξεκλείδωμα» των 2,8 δισ. ευρώ

23.09.2016 15:49
Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για το «ξεκλείδωμα» των 2,8 δισ. ευρώ   - Media
 
Το πολυνομοσχέδιο με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα, από την πρώτη αξιολόγηση, για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις ευρώ κατατέθηκε στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής.
 
Η επεξεργασία και η συζήτηση του νομοθετήματος στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές θα ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα ενώ μια ημέρα μετά, την ερχόμενη Τρίτη, θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση.
 
Το πολυνομοσχέδιο με τίτλο “Επείγουσες ρυθμίσεις των Υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων” περιλαμβάνει ένα μέρος από τα κρίσιμα προαπαιτούμενα προκειμένου να κλείσει οριστικά η πρώτη αξιολόγηση. 

Με βάση τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, και σύμφωνα με όσα αναφέρει η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προβλέπεται ότι περνούν στον έλεγχο του Υπερταμείου οι ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ και ΕΛΒΟ.

Ακόμη, αναπροσαρμόζεται το ύψος της έκπτωσης που παρέχεται σε περίπτωση εξαγοράς ετών ασφάλισης με εφάπαξ καταβολή στο 2% για κάθε έτος εξαγοράς (αντί του 15% επί του συνολικού ποσού που ισχύει). Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι η εισφορά για την υγειονομική περίθαλψη των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ τίθεται σε ισχύ από 1.1.2017 στο 6,95% (αντί της σταδιακής αύξησης της στο 4,73%, στο 5,84% το 2018 και στο 6,95% από 1.1.2019). Ακόμη καταργείται η καταβολή μειωμένων εισφορών για υγειονομική περίθαλψη για τα 5 πρώτα έτη ασφάλισης των υπαγόμενων στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων (ΕΤΑΑ) και η δυνατότητα που είχαν να καταβάλουν τη διαφορά σε μεταγενέστερο χρόνο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:23